Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης της ιστορικής ιεράς μονής Αγίων Θεοδώρου και Γεωργίου Στρατιάς

Αναστήλωση
10 Ιουνίου 2022 / 14:48

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Ιουνίου 2022, ο αγιασμός, από τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων Νεκτάριο, στην έναρξη των εργασιών αναστήλωσης της  ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρου και Γεωργίου Στρατιάς.



Η προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει η αναστήλωση του βυζαντινού και μεταβυζαντινού μνημείου, έχει ξεκινήσει από 20ετίας με τα πρώτα σχέδια, τα οποία κατάφεραν να ενταχθούν λόγο της δυσκολίας του έργου σε περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης το 2019.

Στον χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την αρχαιολογική υπηρεσία της Κέρκυρας αλλά και το γραφείο αναστήλωσης βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων και τον Θεμιστοκλή Βλαχούλη αλλά και τους μελετητές αρχιτέκτονες Γεώργιο Τριανταφυλλίδη και Δήμητρα Γουργιώτη, οι οποίοι μελέτησαν και έφεραν όλα τα σχέδια σε ωριμότητα, ώστε να εγκριθεί από την Περιφέρεια Ιονίων νήσων και να ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα.



Παρόντες στην σημερινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή στην Ιστορική Μονή, ήταν η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, συνοδευόμενη από τους αντιπεριφερειάρχες Κώστας Ζορμπά και Μελίτα Ανδριώτη, η οποία και η ίδια ευχαρίστησε με την σειρά της, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ευχήθηκε το έργο να αποδοθεί άμεσα στους πατέρες της μονής, ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό, ο αρχιτέκτων της εταιρείας Γκραουτεκ η οποία έχει αναλάβει το έργο κ. Καλογιάννης, ο διευθυντής της διαχειριστικής αρχής Κώστας Ασπιώτης, πατέρες της μονής όπως και οι εργάτες που ήδη εργάζονται στην μονή.