Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραβεία Μαθητικού Διαγωνισμού της Αναγνωστικής Εταιρίας

ΚΕΡΚΥΡΑ
10 Ιουνίου 2022 / 13:55

Σήμερα, 10 Ιουνίου, ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απονομή των βραβείων του 7ου ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού, αφιερωμένου στη μνήμη της Μ. Ευεργέτιδας της Αναγνωστικής Εταιρείας Αλίκης Παδοβά, θα πραγματοποιηθεί στην Αναγνωστική Εταιρεία σήμερα, 10 Ιουνίου, στις 20.00.  Ο ετήσιος μαθητικός διαγωνισμός  «Αλίκης Παδοβά» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου, με την αρωγή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και με θέμα που επέλεξε η τριμελής αρμόδια επιτροπή των φιλολόγων Μαρίας Μιζότερα, Κώστα Λιντοβόη και Νίκου Κοσκινά.
          Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν εβδομήντα πέντε μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης των Λυκείων της Κέρκυρας, οι οποίοι αφού ξεναγήθηκαν στην Αναγνωστική Εταιρία και συνέλεξαν εκπαιδευτικό υλικό, συνέταξαν τα δοκίμια τους. Αξιοποιώντας την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821, η επιτροπή επέλεξε το εξής θέμα: «Με αφορμή τον εορτασμό για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821, αφού έχετε ήδη αναζητήσει στοιχεία – γνωστικό υλικό, να συνθέσετε μια εισήγησή σας για τη συμμετοχή των Επτανησίων στον Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο πνευματικό, καλλιτεχνικό, πολιτικό και στρατιωτικό πεδίο».
          Από τους 75 μαθητές που συμμετείχαν, το 1ο βραβείο κατέκτησε ο Ρέβης Γεώργιος του Νικολάου και της Ιωάννας από το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας, το 2ο βραβείο η Μπουκουβάλα Ιωάννα του Παύλου και της Κυριακής από το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας και το 3ο βραβείο η Βάρελη Ελισάβετ του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης από το 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας, ενώ τιμητικό δίπλωμα ευφήμου μνείας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών θα απονεμηθεί στο 2ο  Γενικό Λύκειο Κέρκυρας. Την εκδήλωση απονομής βραβείων θα πλαισιώνει μουσικά το φωνητικό σύνολο του Λυκείου και ένα σύνολο βιολιών του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας.