Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΕΚΑΒ Κέρκυρας αποκτά επιτέλους δική του μηχανή μέσω ...δωρεάς ιδιώτη (video)

ΕΚΑΒ
10 Ιουνίου 2022 / 11:47

Με πρωτοβουλία της Μερόπης Υδραίου, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων, το IKOS προχώρησε στη δωρεά μηχανής ταχείας επέμβασης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δική του μηχανή άμεσης ανταπόκρισης, και όχι δανεική, θα διαθέτει στο εξής το ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Η μηχανή που βρισκόταν στο νησί τους τελευταίους λίγους μήνες και που είχε κάνει ταχύτατες και κρίσιμες επεμβάσεις σε πολλά έκτακτα περιστατικά, παρέχοντας πρώτες βοήθειες μέχρι την άφιξη ασθενοφόρου, ανήκε στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και επεστράφη στην έδρα της.

Συγκεκριμένα, η δωρεά έγινε από τα IKOS RESORTS, αποκλειστικά για χρήση από το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, μετά από πρωτοβουλία που έλαβε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, η οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων. «Εφόσον είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους συνανθρώπους μας, το πρώτο μας μέλημα ήταν να λύσουμε το πρόβλημα» ανέφερε η Δήμαρχος χαρακτηριστικά. 

Η παραλαβή έγινε σήμερα σε μια μικρή τελετή μπροστά από το ιστορικό δημαρχείο Σαν Τζιάκομο, όπου παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Κέρκυρας, ο Διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ  Μιχάλης Τσοβίλης, η εκπρόσωπος του IKOS Δέσποινα Τζίντζιου, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, η Πρόεδρος του διαδημοτικού Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΣΥΚΟΙΠΑ) Μαρία Ζερβού και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου. 

Κατά τα λοιπά, το ΕΚΑΒ της Κέρκυρας εξακολουθεί να λειτουργεί με τις γνωστές ελλείψεις σε πληρώματα, που έχει σαν αποτέλεσμα τις ελάχιστες βάρδιες, δύο έως τρεις για όλο το νησί, που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά. Οι ελλείψεις γίνονται ακόμα πιο κραυγαλέες, τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι ανάγκες είναι εξαιρετικά αυξημένες, λόγω τριπλασιασμού του πληθυσμού.

Κάπως έτσι, η λειτουργία της υπηρεσίας μένει στις ελπίδες για δωρεές, καθώς οι δεσμεύσεις της κεντρικής κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης για προσλήψεις και υποδομές παραμένουν ...δεσμεύσεις.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ