Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Corfualtour - Οι μαθητές του 1ου ημερήσιου ΕΠΑΛ δημιούργησαν οδηγό εναλλακτικού τουρισμού

Corfualtour
08 Ιουνίου 2022 / 14:14
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

«Ο εναλλακτικός τουρισμός στην Κέρκυρα» υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 και των αναγκών του μαθήματος «Εφαρμογές στον Τουρισμό»

ΚΕΡΚΥΡΑ.Η corfualtour είναι μια πλατφόρμα πληροφόρησης, ένας χρηστικός οδηγός για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Δημιουργήθηκε από τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ο εναλλακτικός τουρισμός στην Κέρκυρα» που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 και των αναγκών του μαθήματος «Εφαρμογές στον Τουρισμό» που διδάσκεται στη Γ΄ τάξη της ειδικότητας «Υπάλληλος τουριστικών επιχειρήσεων» των ΕΠΑΛ.

Η ομάδα εργασίας αποτελούνταν από τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας Χαλικιά Ακριβή (ΠΕ80) και Κούκια Θεόδωρο (ΠΕ80) και από δεκαεπτά μαθήτριες και μαθητές της συγκεκριμένης ειδικότητας. Στόχος τη δράσης ήταν αφενός η γεφύρωση θεωρίας και πράξης, μόνιμο ζητούμενο άλλωστε της επαγγελματικής εκπαίδευσης και αφετέρου η δημιουργία και η προσφορά ενός χρηστικού τουριστικού οδηγού στην ευρύτερη κοινωνία.

Το βασικό ερευνητικό μας ερώτημα ήταν το κατά πόσο η Κέρκυρα αποτελεί αποκλειστικά πόλο μαζικού τουρισμού ή κατά πόσο μπορεί να προσφέρει και κάτι άλλο. Είναι γεγονός ότι το νησί στήριξε για πολλές δεκαετίες και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να στηρίζει την οικονομία του στον μαζικό τουρισμό. Η υπερπροσφορά καταλυμάτων όλων των τύπων και όλων των βαλαντίων, οι συμφωνίες με εθνικούς και διεθνείς πράκτορες ξενοδοχειακού τουρισμού, τα all inclusive ξενοδοχεία, η εξυπηρέτηση διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο, η απότομη εναλλαγή ρυθμών και προτεραιοτήτων πριν από κάθε σεζόν, επιβεβαιώνουν τον παραπάνω ισχυρισμό.

Ωστόσο, στις μέρες μας, η βιωσιμότητα, η αειφορία, η ποιότητα και η ήπια ανάπτυξη, αποτελούν κριτήρια επιλογής τουριστικών προορισμών, επομένως αναρωτηθήκαμε τι έχει να προσφέρει η Κέρκυρα προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή στην οργάνωση (οικοτουριστικών) δραστηριοτήτων, εγκαταστάσεων φιλοξενίας και υπηρεσιών που να προστατεύουν το περιβάλλον και να στηρίζουν την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Και η αλήθεια είναι πολλά. Για του λόγου το αληθές σας καλούμε να εξερευνήσετε την ιστοσελίδα μας, να ταξιδέψετε μαζί μας και να μας ανατροφοδοτήσετε με τις απόψεις σας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλούσιο οπτικό υλικό που έχει αναρτηθεί στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αποτελεί προϊόν παραγωγής των μαθητών/τριων και των εκπαιδευτικών της δράσης. Οποιοσδήποτε μπορεί να το αξιοποιήσει, με κατάλληλη αναφορά στην πηγή προέλευσης. Το ίδιο πράξαμε κι εμείς στις ελάχιστες περιπτώσεις των εικόνων που χρησιμοποιήσαμε από το διαδίκτυο.

Η ιστοσελίδας μας: https://corfualtour.weebly.com/

https://corfualtour.weebly.com/

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.