Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεύτερη ΕΔΕ για δημοτικό υπάλληλο ζητά ο Γιάννης Καββαδίας

Γιάννης Καββαδίας
08 Ιουνίου 2022 / 13:31

Αιχμηρή επιστολή του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας για «κατεστημένες συμπεριφορές ωχαδερφισμού» από δημοτικούς υπαλλήλους - Πυρά και κατά του Αντιδημάρχου Νίκου Κουρτέση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο μη παρέκει έχουν φθάσει οι σχέσεις Δημοτικής Αρχής Νότιας Κέρκυρας  με το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου. Αυτό συνάγεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Καββαδία, ο οποίος επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι οι κατεστημένες αντιλήψεις «ωχαδερφισμού» ορισμένων υπαλλήλων δυναμιτίζουν τη λειτουργία του Δήμου.

Λίγες μέρες μετά την πρώτη του επιστολή, με την οποίαν ζητούσε την παραπομπή σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για υπάλληλο, δημοσιεύεται και δεύτερη ανάλογη επιστολή για ακόμα έναν υπάλληλο, υπεύθυνο αποθήκης τεχνικού συνεργείου .  

Επισημαίνεται μάλιστα ότι ο Γιάννης Καββαδίας εξαπολύει τα πυρά του και προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Κουρτέση, που «καλύπτει τις αντιπαραγωγικές συμπεριφορές και αμυρώνει την εικόνα της Δημοτικής Αρχής», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή

Αναλυτικά η επιστολή του προς τον Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νότιας Κέρκυρας:

Κύριοι,

Σε συνέχεια προηγούμενης αναφοράς μου και σχολιασμού της καταγγελίας εναντίον μου του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών κ. Αργυρίου Ανδρέα από 13/5/2022, οφείλω να αναφερθώ και στην καταγγελία- συμπεριφορά τον Μάη του 2021 από τον υπεύθυνο αποθήκης του τεχνικού συνεργείου κ. Πολυζώη Θεόδωρο. Βλέπετε κάθε Μάη εκτινάσσεται το υποσυνείδητο κάποιων  δημοτικών υπαλλήλων, επηρεασμένο από χρόνια παθογένεια για την αντίληψη λειτουργείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να απαντήσω γιατί τα συμβάντα στον Δήμο μας δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα αλλά αποτελούν δομικά στοιχεία μιας λειτουργίας που μόνο το δημόσιο συμφέρον δεν υπηρετεί.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η χρόνια αυτή παθογένεια, έχει γίνει κουλτούρα και τρόπος λειτουργίας κάποιων υπαλλήλων και στους Δήμους και στο δημόσιο γενικότερα. Είναι λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι όποιος «ενοχλήσει» αυτόν τον βάλτο, εισπράττει τα «τσιμπήματα» των κακών εντόμων που τρέφονται από αυτή την κατάσταση.

Ωχαδερφισμός

Όποιος θελήσει να σταθεί υπεύθυνος στην υπηρεσία των δημοτών του και να ανταποκριθεί όρθια και ειλικρινά απέναντι στις δεσμεύσεις του προς την κοινωνία η οποία τον επέλεξε να φροντίσει για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής των κατοίκων αυτού του Δήμου, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατεστημένες αντιλήψεις ωχαδελφισμού και αντιπαραγωγικής λειτουργίας παραγόντων που τους επέτρεψαν πολλά χρόνια τώρα να λειτουργούν κατά το δοκούν.

Δυστυχώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός δημοκρατίας, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας αποτελώντας πολλές φορές εμπόδιο εξέλιξης και ανάπτυξης.

Σημαντική παρατήρηση αποτελεί η ανάσχεση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος, που μαζί με την καθεστηκυία συμπεριφορά των εργαζομένων, παραγόντων και άλλων, ολοκληρώνουν μια αρνητική εικόνα των Δήμων. Σημαντικός στόχος των αιρετών του Ά βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι η μετατροπή των Δήμων από ανασχετικούς παράγοντες σε θεσμούς τοπικής κυβέρνησης, όπως ακριβώς αρμόζει στις δημοκρατικές κοινωνίες και στην απελευθέρωση τους.

Φαινόμενα έντονα όπως αυτά των καταγγελλόντων σε βάρος μου, πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν μπορεί ο ζήλος για την επίλυση προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών να γίνεται αφορμή δημιουργίας αρνητικού κλίματος μεταξύ εργαζομένων και αιρετών. Είναι τραγικά ανεπίτρεπτο να καταγγέλλομαι από τις τεχνικές υπηρεσίες, ότι τους πιέζω να εργάζονται γρήγορα και αποτελεσματικά.

«Καλύπτει ο Ν. Κουρτέσης»

Στο ίδιο μήκος κύματος δυστυχώς και με την ίδια αντίληψη και νοοτροπία, λειτουργεί και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κος. Κουρτέσης, ο οποίος είναι αδύναμος να ορθώσει λόγο και ανάστημα που να αρμόζει στο ρόλο του. Καλύπτει τις αντιπαραγωγικές συμπεριφορές, επιτείνει την αρνητικότητα και την δυσφορία και εν τέλει αμαυρώνει την εικόνα του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν να αποφασίσουν και να παρέμβουν τελειωτικά κατά αυτών των φαινομένων.

Ζητώ την παραπομπή του κ. Πολυζώη Θεόδωρου σε ένορκη διοικητική εξέταση και την άμεση αντικατάσταση του αντιδημάρχου των τεχνικών υπηρεσιών.

Θεωρώ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα ανταποκριθεί στα θεσμικά καθήκοντα του, Δημάρχου συμφωνούντος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Καββαδίας Ιωάννης