Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στον Υπ. Υγείας για τα εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

ΣΥΡΙΖΑ
08 Ιουνίου 2022 / 09:11

Αλ. Αυλωνίτης: Νικηφόρος ο αγώνας που δώσαμε τον Μάρτη, μαζί με τις καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Αλ. Αυλωνίτης : Νικηφόρος ο αγώνας που δώσαμε μαζί με τις καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Κέρκυρας 
 
Ο αγώνας που δώσαμε μαζί με τις καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Κέρκυρας για τη διατήρηση της εργασίας τους, τον Μάρτιο του 2022, είχε νικηφόρο αποτέλεσμα. Καταφέραμε να αποτρέψουμε προσωρινά την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και να παρατείνουμε τις συμβάσεις εργασίας τους έως το τέλος Ιουνίου.
 
Ο προσωρινός χαρακτήρας της εργασίας όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που εργάζονται σκληρά στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, να ζουν στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια και να μην μπορούν να προγραμματίσουν την επόμενη ημέρα για την οικογένειά τους. Γι΄αυτούς τους λόγους, κι επιπλέον επειδή έχουμε αποδείξεις ότι τυχόν ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στα νοσοκομεία θα επιφέρει, εκτός της κοινωνικής αναταραχής και οικονομική ζημία για το ελληνικό δημόσιο, καταθέσαμε ως ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., την 3η Ιουνίου 2022, σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.
 
Τα οικονομικά στοιχεία για το Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι γνωστά: Υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία –κυριολεκτικά- στιγμή αποτρέψαμε την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη, έναντι του ποσού των 235.290 ευρώ για χρονική περίοδο 3 μηνών!
 
Είμαστε ευτυχείς που συνεισφέραμε στη διατήρηση της εργασίας των 35 καθαριστριών του Νοσοκομείου Κέρκυρας, παραμένουμε σταθερά στο πλευρό τους στον αγώνα για σταθερή και μόνιμη εργασία, αξιοπρέπεια και κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε νέα παράταση των συμβάσεων και νομοθετική ρύθμιση, ώστε να δοθεί δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων στα Νοσοκομεία.