Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο «μικροσκόπιο» της Πυροσβεστικής το καμένο λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας

Φωτιά
07 Ιουνίου 2022 / 11:38

Το όχημα ήταν καλοσυντηρημένο και είχε περάσει από τον τεχνικό έλεγχο του ΚΤΕΟ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εν αναμονή του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας βρίσκεται το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας για το λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την Κυριακή το μεσημέρι, εκτελώντας το δρομολόγιο Αθήνα - Κέρκυρα κι ενώ ήταν σταθμευμένο για λίγα λεπτά, σε θέση πάρκινγκ, κοντά στο Μενίδι Αμφιλοχίας.

Η φωτιά σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Τάσο Τσιμπούλη εκδηλώθηκε στο πίσω μέρος που είναι η μηχανή και όπως αναφέρει «πιθανολογείται ότι πρόκειται για βραχυκύκλωμα». Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής από την Αμφιλοχία που έσπευσε με ισχυρή δύναμη για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ στο σημείο βρέθηκε και δύναμη της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι όταν εκδηλώθηκε η φωτιά ο οδηγός και οι 31 επιβάτες, μεταξύ των οποίων, κάτοικοι της Κέρκυρας, Έλληνες και ξένοι τουρίστες δεν βρίσκονταν εντός του οχήματος.

Η κινητοποίηση για να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Άρτας ήταν άμεση, καθώς ειδοποιήθηκε και έσπευσε πολύ γρήγορα στο σημείο που έγινε το συμβάν, στον κόμβο Μενιδίου της Ιόνιας Οδού για την επιβίβαση και την μεταφορά τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τελικά μετά την περιπέτεια αυτή οι επιβαίνοντες έφτασαν στην Κέρκυρα στις 5.30 το απόγευμα σώοι και αβλαβείς με μόλις μια ώρα καθυστέρηση από την προγραμματισμένη άφιξή τους, ήτοι στις 4.30 το απόγευμα.

Στο «μικροσκόπιο»

Όπως τόνισε στην «Ε» ο κ. Τσιμπούλης, το «κουφάρι» του λεωφορείου βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μάντρα στην Άρτα, ενώ εξετάζεται από εμπειρογνώμονες, την Ασφάλεια και την Πυροσβεστική Αμφιλοχίας, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις για την σύνταξη του σχετικού πορίσματος. «Το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς, γιατί τα περισσότερα σημεία του ήταν από πλαστικό και απέμεινε μόνο ο σκελετός του. Ο κόσμος, ναι μεν πανικοβλήθηκε, είδε όμως τις ενέργειες του οδηγού που προσπαθούσε να σώσει τα πράγματά τους αν και τελικά δεν κατέστη εφικτό», ανέφερε ο κ.Τσιμπούλης.

Καλοσυντηρημένο όχημα

Όπως είπε το όχημα, που τυλίχθηκε στις φλόγες ήταν ιδιόκτητο λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, καλοσυντηρημένο και είχε περάσει από τον τεχνικό έλεγχο του ΚΤΕΟ. «Το λεωφορείο ήταν 20 ετών με την κυκλοφορία αυτών των οχημάτων να σταματάει στα 27 χρόνια. Ήταν η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τέτοιο περιστατικό σε όχημα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, ωστόσο τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο σε υπεραστικά λεωφορεία αλλά και σε τουριστικά αλλά και σε νέα μόλις έξι μηνών», διευκρίνισε ο ίδιος.

Τέλος, όπως ανέφερε, τα υπάρχοντα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ δεν θα επηρεαστούν από τη μη δρομολόγηση του οχήματος που καταστράφηκε, ενώ όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας θα συλλέξει τις απαιτήσεις των επιβατών, προκειμένου να αποζημιωθούν από την ασφάλεια.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ