Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 17ο Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ – Το πρόγραμμα και στους 3 δήμους

ΕΣΥΝ
07 Ιουνίου 2022 / 11:33
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Φέτος το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με τη θεραπευτική μονάδα «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου) το παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Πρόκειται για το 17ο φεστιβάλ του.

Το φεστιβάλ του ΕΣΥΝ αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που αναδεικνύει τον δημιουργικό και αγωνιστικό τρόπο ζωής ως ασπίδα προστασίας απέναντι στις εξαρτήσεις.

Στο πλαίσιο του από το 2005, χιλιάδες παιδιά έχουν ξεδιπλώσει το ταλέντο τους και την ομορφιά της συλλογικής προσπάθειας ενώ έχουν εισπράξει τα μηνύματα για μια κοινωνία αγκαλιά για τα όνειρα και τις ανάγκες τους.

Φέτος το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με τη θεραπευτική μονάδα «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και έχει τη στήριξη δεκάδων αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, πολλών επιστημονικών συλλόγων, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, του Εργατικού Κέντρου και φορέων της τοπικής διοίκησης. Κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων είναι «Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ» ενώ παράλληλα σε αυτές θα προβληθεί η απαίτηση για ένα κόσμο ειρηνικό.

Στα πλαίσια του 17ου φεστιβάλ του ΕΣΥΝ θα γίνουν 3 εκδηλώσεις, μία σε κάθε Δήμο.

Συγκεκριμένα:

1.Την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 17:30 στη Βόρεια Κέρκυρα, στο γήπεδο των Νυμφών τουρνουά ποδοσφαιρικών ακαδημιών στις κατηγορίες προτζούνιορ και τζούνιορ με τη συμμετοχή 9 αθλητικών συλλόγων.

2.Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 17:30 στην Κεντρική Κέρκυρα, στην Κάτω Πλατεία γιορτή αθλητισμού με τη συμμετοχή 9 ποδοσφαιρικών ακαδημιών, 7 συλλόγων μπάσκετ και 3 συλλόγων χάντμπολ με παιδιά κατηγορίας τζούνιορ.

3.Την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 20:00 στη Νότια Κέρκυρα, στον Αη Μαθιά βραδιά πολιτισμού με μουσική, χορό, ποίηση και θέατρο.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.