Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΠτΔ, Κ. Σακελλαροπούλου, επίτιμη διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΠτΔ
06 Ιουνίου 2022 / 19:08

Την Ζάκυνθο για την αναγόρευσή της σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου και ένα παράλληλο πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων επισκέφθηκε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Αικατερίνη Μοθωναίου ενώ αμέσως μετά διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης με μια στάση στον ανδριάντα του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού επισκέφθηκε το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, όπου ξεναγήθηκε από την πρόεδρο του Δ.Σ. Ελένη Πυλαρινού και την Διευθύντρια Κατερίνα Δεμέτη.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο της ΠΙΝ, στην συνέχεια επισκέφθηκε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου  όπου στο πλαίσιο μιας υψηλού επιπέδου τελετής πραγματοποιήθηκε η αναγόρευση της σε επίτιμη διδάκτορα και η επίδοση διασήμων και τίτλων από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο για την εξέχουσα και με παγκόσμια απήχηση συνεισφορά της στο πεδίο του Δικαίου του Περιβάλλοντος.

Η Πρόεδρος με εμφανή συγκίνηση, αναφέρθηκε διεξοδικά στην Ζάκυνθο ως εναν τόπος απόλυτα συνυφασμένο με τη μελέτη και έρευνα του φυσικού περιβάλλοντος και αφενός ως βιότοπου αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας  Caretta caretta και αφετέρου ως οικότοπου διαβίωσης και αναπαραγωγής της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus.

Η κα Σακελλαροπούλου ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ζάκυνθο επισκεπτόμενη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου όπου είχε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, τον Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη τους Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Αικατερίνη Μοθωναίου,  Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Γιώργο Στασινόπουλος, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Θεμάτων Δρ. Κωνσταντινο Καποδίστρια και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπυρίδων Ιωάννου, στο τέλος της οποίας προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου γνώρισε και την ομάδας ρομποτικής “Zante Robotics” του 3ου Γυμνασίου, η οποία συμμετείχε στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου στην Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα των μαθητών και καθηγητών παρουσίασε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το project της, αποσπώντας θετικά σχόλια και τα συγχαρητήρια της.