Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθαρισμός της παραλίας των Αλυκών από την Λέσχη Οικολογίας

καθαρισμός παραλίας
06 Ιουνίου 2022 / 13:55
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Μέλη και φίλοι της Λέσχης έδωσαν μάθημα περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς συλλέγοντας και καταγράφοντας 170 λίτρα απορριμμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λέσχη Οικολογίας Κέρκυρας στο πλαίσιο της Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) οργάνωσε εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών στην περιοχή της παραλίας Αλυκών, με σκοπό να καθιερώσει κάθε χρόνο μαζί με τους ενεργούς πολίτες κάθε ηλικίας σε όλο το νησί καθαρισμούς παραλιών, ακτών και φυσικών περιοχών του πανέμορφου νησιού.

Τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης Οικολογίας αλλά και ενεργοί πολίτες του νησιού καθάρισαν συμβολικά την παραλία των Αλυκών Κέρκυρας, μια παραλία που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από την Ελλάδα, αλλά και απ’ όλη την Ευρώπη το καλοκαίρι. Τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης έδωσαν –νικηφόρα - «μάχη» με τα θαλάσσια απορρίμματα, για την ανακούφιση της πανέμορφης αυτής παραλίας του νησιού.



Μέλη και φίλοι της Λέσχης ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν μάθημα περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς συλλέγοντας και καταγράφοντας 170  λίτρα απορριμμάτων που βρίσκονταν διάσπαρτα στην παραλία στη συντριπτική τους πλειονότητα πλαστικά, ξύλα, συσκευασίες τροφίμων, μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, καλαμάκια, αποτσίγαρα, μεταλλικά δοχεία και σπασμένα γυάλινα μπουκάλια.



Σκοπός είναι να στείλουν το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν σταματάει καμία μέρα του χρόνου και κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τον πλανήτη μας κάθε μέρα που περνά. Η υγεία του ανθρώπου είναι συνυφασμένη με την υγεία της φύσης. Ας είναι η 5η Ιουνίου η αρχή της καθημερινής προστασίας του περιβάλλοντος ξεκινώντας από τη διατροφή μας, τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων μας, τη δράση μας στη γειτονιά, στην παραλία, στο νησί μας. ¨Όλοι μαζί μπορούμε».

Επίσης τοποθέτησαν πινακίδα για την προστασία του περιβάλλοντος και της θάλασσας στην παραλία των Αλυκών. Το μήνυμα είναι: «Δρούμε τοπικά-Σκεφτόμαστε παγκόσμια»

Επίσημος καλεσμένος της εκστρατείας ήταν ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας τον οποίο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Βαρούχας.
Η εκστρατεία είναι τμήμα της παν-μεσογειακής πρωτοβουλίας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» του δίκτυου Μεσόγειος ΣΟΣ και «Clean up Med” του ιταλικού δίκτυου Legabiente που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 21 χώρες της Μεσογείου.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.