Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Ο Δήμος Παξών πρέπει να ενημερώσει για το περιστατικό βίας

ΣΥΡΙΖΑ
06 Ιουνίου 2022 / 13:15

Κοινή δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας Αλέκου Αυλωνίτη και του Συντονιστή της Ν.Ε. Χρήστου Μωραΐτη:

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να μην παραμείνει καμία σκιά σχετικά με την εμπλοκή του Δήμου Παξών, ζητούν με κοινή τους δήλωση ο Χρήστος Μωρΐτης Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Αλέκος Αυλωνίτης. Το περιστατικό που φέρεται να έχει συμβεί μεταξύ πρωην εργαζομένου και του αντιδημάρχου Παξών, είχε ως αποτέλεσμα σημαντική σωματική βλάβη που οδήγησε τον πρώην εργαζόμενο στο Νοσοκομείο:

«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε περιστατικό βίας στον  Γάιο Παξών, μεταξύ πρώην εργαζόμενου στο Δήμο Παξών, του οποίου πρόσφατα έληξε η σύμβαση εργασίας του (οδηγός απορριμματοφόρου) και  αντιδημάρχου του Δήμου Παξών.

Περιμένουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν σε  βάθος την υπόθεση, προκειμένου να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη και εάν εκείνα που διαδίδονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  είναι αληθή και υπό ποιές συνθήκες συνέβησαν.

Απαιτείται τόσο ο Δήμος όσο και η Αστυνομία να λάβουν άμεσα όλα τα μέτρα για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Είναι εύλογο το ενδιαφέρον των κατοίκων να πληροφορηθούν τη βασιμότητα των λόγων που οδήγησαν στο συμβάν, από το οποίο υπέστη σημαντική σωματική βλάβη ο  πρώην υπάλληλος του Δήμου με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο  Φιλιατών. 

Πρέπει να σημειωθεί  πως το συμβάν φαίνεται να έχει σχέση με τον Δήμο Παξών  και την διαπίστωση από πλευράς του πρώην εργαζόμενου-οδηγού του απορριμματοφόρου ότι το άτομο που τον αντικατέστησε δεν έχει προσληφθεί νόμιμα από τον Δήμο για την κάλυψη της θέσης από την οποία ο ίδιος αποχώρησε, λόγω λήξεως της συμβάσεως εργασίας του.

Ο Δήμος Παξών πρέπει να ενημερώσει τους συμπολίτες μας στους Παξούς έτσι ώστε να μην παραμείνει οποιαδήποτε σκιά εμπλοκής του Δήμου και των εκπροσώπων στο παραπάνω συμβάν».
 
 
Χρήστος Μωραίτης                                             Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης
Συντονιστής Ν.Ε.                                                      Βουλευτής Ν.Κέρκυρας
Σύριζα-Π.Σ Κέρκυρας