Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι πρώτες κινήσεις του ΟΦΑΜ, για επιστροφή στη Γ΄ Εθνική

ΟΦΑΜ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
02 Ιουνίου 2022 / 16:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΟΦΑΜ είναι ένα νοικοκυρεμένοι σωματείο και στα 3 πρώτα του νησιού σε τίτλους (πρωταθλήματα, κύπελλα).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΟΦΑΜ είναι ένα νοικοκυρεμένοι σωματείο και στα 3 πρώτα του νησιού σε τίτλους (πρωταθλήματα, κύπελλα). Τη σεζόν που τελείωσε δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην Γ΄ Εθνική, αλλά ενώ συνήθως οι ομάδες που πέφτουν έχουν προβλήματα το αμέσως προσεχές διάστημα, ο ΟΦΑΜ δείχνει το δρόμο της επιστροφής στις επιτυχίες. Άμεσα έκανε εκλογές και βγήκε νέο Δ.Σ. να τρέξει την ομάδα, να βάλει στόχους, να την οργανώσει, να πάρει προπονητή, να φτιάξει το ρόστερ.

Η ομάδα του Αγ. Ματθαίου, έχοντας στο τιμόνι τον άλλοτε άσσο της ομάδας  ΣΠ. Κουρή και ένα πολύ δυνατό συμβούλιο, παράλληλα τη στήριξη του κόσμου, δεν άφησε μέρα να πάει χαμένη και ξεκίνησε το σχεδιασμό της νέας περιόδου.

Μέσα στο Μάη έκλεισε προπονητή, με τον έμπειρο και πολύ αξιόλογο Γιάννη Γκαμπέτα να συνεχίζει (είχε προσληφθεί το Φλεβάρη), παράλληλα όμως φρόντισε να «κλείνει» έναν - έναν τους παίκτες που αποτελούν τον κορμό της ομάδας. Έτσι αφού συμφώνησε με τον αρχηγό και κορυφαίο  παίκτη της, τον Σπύρο Σπίνουλα (Γκόγκιτς), με θητεία ακόμη και στην Super League, προχώρησε στην επόμενη κίνηση που ήταν ο «βράχος» της άμυνας Κώστας Γραικός, ο οποίος στέριωσε για καλά στον ΟΦΑΜ.

Την 1η Ιούνη ανακοίνωσε τη συμφωνία και με τον Βαλεντίνο Ταμπάκου, έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή, που συνεχίζει. Μάλιστα η ανακοίνωση του ΟΦΑΜ αναφέρει: «Ο Όμιλος είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους φίλου του ότι, ο ποδοσφαιριστής Βαλεντίνος Ταμπάκου θα φοράει και τη νέα αγωνιστική περίοδο 2022-23 τη φανέλα της ομάδας μας. Ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και ένας ποδοσφαιριστής Πολυεργαλείο, θα είναι για 4η συνεχόμενη χρονιά μαζί μας. Του ευχόμαστε πάνω από όλα Υγεία και Πολλές επιτυχίες με το Σύλλογο μας».

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, ούτε να διαρρέει προς τα έξω ο στόχος της επόμενης σεζόν για τον ΟΦΑΜ, αυτές οι κινήσεις όμως, πάνω από ένα μήνα πριν ξεκινήσει επίσημα η μεταγραφική περίοδος, δείχνουν ότι ο ΟΦΑΜ θα κυνηγήσει τον τίτλο και την επιστροφή στην Γ΄ Εθνική.

Σημαντικό είναι ότι τη σεζόν αυτή, αρκετά παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία της ομάδας και πήραν χρόνο συμμετοχής και στην Γ΄ Εθνική, θα συνεχίσουν στην ομάδα, πιο έμπειρα και πιο έτοιμα. Έτσι ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ θα αποτελείται από παιδιά του χωριού και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και για το ποδόσφαιρο και για τον ΟΦΑΜ.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια