Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επισκέψεις Δόμνας Μιχαηλίδου σε Γηροκομείο και Ορφανοτροφείο Κέρκυρας (φωτορεπορτάζ)

Δόμνα Μιχαηλίδου
02 Ιουνίου 2022 / 15:42

Οι επισκέψεις της κ. Μιχαηλίδου εντάσσονται στο πλαίσιο της επίσκεψής της επ’ αφορμή των εγκαινίων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις κοινωνικές δομές του Δήμου και συγκεκριμένα το Γηροκομείο και το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας επισκέφθηκε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την πρώτη μέρα της παραμονής της στην Κέρκυρα, μετά το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), το οποίο εγκαινίασε.

Οι επισκέψεις της κ. Μιχαηλίδου εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης επίσκεψής της στο νησί μας επ’ αφορμή των εγκαινίων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργεί στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου υποδέχθηκε στο Γηροκομείο και το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας η Δήμαρχος και πρόεδρος των Δ.Σ. των δύο δομών Μερόπη Υδραίου. Η Υφυπουργός επισκέφθηκε τις δύο δομές, συνομίλησε με τους ωφελούμενους ηλικιωμένους και τα παιδιά, ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε από την Πρόεδρο και μέλη των διοικητικών συμβουλίων για το σύνολο των θεμάτων που συνθέτουν τη λειτουργία τους. 





Στο Γηροκομείο, την Υφυπουργό υποδέχθηκαν με λουλούδια και τραγούδια οι ωφελούμενοι ηλικιωμένοι ενώ σε ειδική λιτή τελετή βράβευσε μαζί με τη Δήμαρχο Μ. Υδραίου και πρόεδρο του Δ.Σ. την προϊσταμένη και τους εργαζόμενους για την αποτελεσματική πρότυπη λειτουργία της δομής.

Στο Ορφανοτροφείο, η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή, να ακούσει τα ενδιαφέροντά τους αλλά και να συνομιλήσει με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.





Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει: «Η Υφυπουργός διαπίστωσε την πρότυπη λειτουργία των δύο δομών και δήλωσε επιπρόσθετα τα εξής: Η προστασία και διασφάλιση των δικαιωμάτων των ευάλωτων συμπολιτών μας, είναι προτεραιότητα όλων μας. Και γι’ αυτό εργαζόμαστε εντατικά, Κεντρική Πολιτεία αλλά και τοπική αυτοδιοίκησης. Για να αναβαθμίζουμε διαρκώς τις κοινωνικές υπηρεσίες για τα παιδιά μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας. Για να μπορούμε να τους παρέχουμε ίσες ευκαιρίες στην κοινωνία, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση. Με μικρές αλλά και μεγαλύτερες πρωτοβουλίες, όλοι μαζί, έχουμε καταφέρει πολλά. Είμαστε εδώ, για να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ευχαρίστησε την Υφυπουργό για τη συνεργασία, τη στήριξη και την επίσκεψη σε αυτές τις δύο άκρως ευαίσθητες δομές, επισημαίνοντας την πρότυπη λειτουργία τους.

Photos: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ