Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση και συλλογή υπογραφών για το Άλσος Γαρίτσας

Άλσος Γαρίτσας
01 Ιουνίου 2022 / 20:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Άλσος Γαρίτσας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας και άλλοι Κερκυραίοι,

μεταξύ των οποίων και δημοτικοί σύμβουλοι, για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής πίστα σκέιτμπορντ, στην οποία είναι αντίθετοι.
Ο Σύλλογος επαναφέρει το θέμα,  καθώς ενημερώθηκε, όπως ανακοίνωσε, από τη Δήμαρχο ότι η κατασκευή τελικά θα προχωρήσει, παρά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να ακυρωθεί το σχέδιο.



Για τις εξελίξεις στο θέμα ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Βέργης, ενώ την υποστήριξή τους, έδωσαν με τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι της παράταξης Τρεπεκλή (Κέρκυρα να ζεις), Καλούδη (Πρώτα η Κέρκυρα), Σαρλή (Κερκυραϊκή Αναγέννηση), ο Γιάννης Μπορμπότης της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Γιώργος Καρύδης. Το "παρών" έδωσαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέκος Μιχαλάς, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, καθώς και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης.

Επίσης μίλησαν οι: Ιωάννα Πογιάγου - Θεοτόκη, o Αρχιτέκτονας Περικλής Λάσκαρις και ο Αρχιτέκτονας Πολεοδόμος και Ιστορικός Ξενοφών Βλάχος.

Ο Χρήστος Μωραΐτης Συντονιστής Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέροντας μήνυμα στήριξης του βουλευτή Αλεξάνδρου Αυλωνίτη
Από το Εργατικό Κέντρο ο Σταμάτης Πελάης
Η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας  Βέρα Κορωνάκη
Η Τζένη Σκέμπρη από το σύλλογο γυναικών ΟΓΕ Κέρκυρας
Καθώς και ο πρώην αερολιμενάρχης Κ. Σκιαδόπουλος ως κάτοικος Ανεμόμυλου τα τελευταία 50 χρόνια
Επίσης μίλησε και ο Νικόλαος Ολύμπιος, πρόεδρος του Συλλόγου Μόνιμων Κατοίκων Παλαιάς πόλης.

Το κείμενο διαμαρτυρίας που υπέγραψαν οι παρευρισκόμενοι: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την τσιμεντοποίηση 900 τ.μ. πρασίνου για να γίνει πίστα σκέιτ. Χώρος πρασίνου περιπάτου οικογενειών, τοπίο φυσικού κάλλους και τουριστικής προβολής του νησιού μας θα μεταβληθεί σε χώρο με θορυβώδεις δραστηριότητες».