Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πλευρό των υποψηφίων των Πανελλαδικών η Ένωση Γονέων

Πανελλαδικές
01 Ιουνίου 2022 / 17:41

Η Ένωση Γονέων Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων χαιρετίζει όλους τους γονείς,

που σε μια ακόμη δύσκολη σχολική χρονιά στέκονται δίπλα στους μαθητές:
«Εμείς οι γονείς έχουμε καταβάλει πολύ κόπο και χρήμα για να καλύψουμε τα μορφωτικά κενά που άφησε η πανδημία και οι λανθασμένες κινήσεις του υπουργείου παιδείας στα παιδιά μας.

Μια σχολική χρονιά που είχε πολλές απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω νόσησης και στενών επαφών. Η ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων δεν καλύφθηκε με κανονικό τρόπο αλλά «έτρεχε» όπως πρόσταζε το υπουργείο παιδείας με τις απανωτές εγκυκλίους που έστελνε στα σχολεία, κάνοντας τους εκπαιδευτικούς υπεύθυνους να τη καλύψουν με οποιοδήποτε τρόπο πάση θυσία!

Καλούμαστε να στηρίξουμε τα παιδιά μας που το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βάζει ακόμη μεγαλύτερους φραγμούς με την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) και κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικές τις εξετάσεις. Φέτος κλείνει την πόρτα των ΑΕΙ για δέκα χιλιάδες περίπου λιγότερες θέσεις από τις ήδη περικομμένες περσινές θέσεις».

Είμαστε δίπλα σε όλους τους μαθητές, γιατί τους βλέπουμε να μεγαλώνουν, να κάνουν όνειρα, να έχουν φιλοδοξίες. Γι' αυτό κι εμείς οι γονείς σας, αγωνιζόμαστε μέσα από τους Συλλόγους Γονέων για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές σας ανάγκες.

Είμαστε δίπλα σας γιατί γνωρίζουμε καλά: Ο δρόμος της ζωής για όλους σας, μαθητές και μαθήτριες, είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Όμως με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα!

Κάθε μάχη θέλει καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή και το κεφάλι πάντα ψηλά!
Μην ξεχνάτε ότι τη ζωή και το μέλλον δεν θα σας τα χαρίσει κανείς, τα κατακτάτε μόνοι σας!!!
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλους τους μαθητές στις πανελλήνιες εξετάσεις».