Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Κέρκυρας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Συντονιστικό
01 Ιουνίου 2022 / 17:34

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεδρίασε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κέρκυρας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Ζορμπά, με κύριο θέμα τον σχεδιασμό και την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο 2022 και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Ζορμπάς, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας για το χρονικό διάστημα της αντιπυρικής περιόδου του 2022 τονίζοντας την ανάγκη για την όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων, σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Για άλλη μία φορά τονίστηκε ο σημαντικότατος ρόλος των εθελοντικών ομάδων καθώς και η πρόληψη μέσω της σωστής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Επιπλέον έγινε αναφορά στην άσκηση οργανωμένης απομάκρυνσης που πραγματοποιήθηκε στις 24/05/2022 από τους αρμόδιους φορείς καθώς και στη σημασία που έχει να πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ασκήσεις ετοιμότητας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι στην διάθεση των αρμόδιων φορέων και δηλώνει έτοιμη να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της όποτε της ζητηθεί καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.