Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεπέρασε τα 2,36 ευρώ η αμόλυβδη στα πρατήρια της Κέρκυρας

Βενζίνη
01 Ιουνίου 2022 / 14:37

Φειδωλοί και οι τουρίστες στις μετακινήσεις τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το σταγονόμετρο γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους οι οδηγοί μετά τις σημαντικές ανατιμήσεις που παρατηρούνται καθημερινά από την περασμένη Πέμπτη και στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Κέρκυρας. Καταναλωτές επιχειρούν να γεμίσουν με πέντε και δέκα ευρώ, όπως τονίζουν πρατηριούχοι, καθώς η πλειονότητα αυτών αδυνατεί να σηκώσει στις πλάτες της το νέο «ράλι» τιμών στα καύσιμα.

Φειδωλοί και οι τουρίστες

Όπως μάλιστα αναφέρει στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Κέρκυρας Αντώνης Σάκκος αδυναμία παρατηρείται όχι μόνο στους ντόπιους αλλά και στους τουρίστες που είναι πολύ φειδωλοί στις μετακινήσεις τους. «Κανένας πλέον δεν γεμίζει το ρεζερβουάρ , ούτε καν οι τουρίστες. Η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι μειωμένη κατά 20%-30%, ενώ δεν υπάρχει και η ανάλογη ζήτηση και από τα σκάφη στον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς όσοι έβαζαν χρήματα για προμήθεια καυσίμου έστω και για μια βόλτα δεν βάζουν», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Σάκκο η τιμή αμόλυβδης των 95 οκτανίων ξεπέρασε σήμερα  τα 2,36 ευρώ, η αμόλυβδη των 100 οκτανίων τα 2,60 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης τα 2 ευρώ. «Χθες πήρε και άλλη ανατίμηση η τιμή της βενζίνης που ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα με έντονες αυξητικές τάσεις και τα καύσιμα σήμερα είναι ακριβότερα κατά 0,20 ευρώ», επισήμανε ο ίδιος.

Προσοχή στα φθηνά καύσιμα

Πρόσθεσε δε ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι όταν συναντούν πολύ φθηνές τιμές στα καύσιμα, καθώς εγκυμονούν κινδύνους. «Οι καταναλωτές να προμηθεύονται καύσιμα από πρατηριούχους που τους έχουν εμπιστοσύνη, οι οποίοι κάνουν καθημερινά ανεφοδιασμό», διευκρίνισε ο ίδιος, τονίζοντας ωστόσο ότι παρατηρούνται μεγάλες διαφορές τιμών από πρατήριο σε πρατήριο ανάλογα με την ημέρα και την ισχύουσα τιμή που προμηθεύθηκε κανείς καύσιμα, το οποίο αποτυπώνεται στην τσέπη των καταναλωτών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ