Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη μάχη των πανελλαδικών 806 υποψήφιοι από την Κέρκυρα και τους Παξούς

Πανελλαδικές
01 Ιουνίου 2022 / 13:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοίγει αύριο η αυλαία των φετινών πανελληνίων με τους υποψηφίους από τα Επαγγελματικά Λύκεια που διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά

ενώ σειρά παίρνουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκειών που εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Οι φετινοί υποψήφιοι από την Κέρκυρα και τους Παξούς ανέρχονται συνολικά στους 806 (συμπεριλαμβανομένου ενός κρατούμενου των Φυλακών Κέρκυρας) αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που ανήλθαν στους 818.

Ειδικότερα οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ είναι 684 (704 πέρσι) και από τα ΕΠΑΛ 122 (114 πέρσι).

Στην ΠΕ Κέρκυρας τα εξεταστικά κέντρα είναι συνολικά 9, καθώς προστέθηκε επιπλέον για πρώτη φορά το 2ο ΣΔΕ Φυλακών που θα λειτουργήσει ως εξεταστικό κέντρο.

Συγκεκριμένα έχουν οριστεί για να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο τα:

1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας, ΓΕΛ Αγρού, ΓΕΛ Λευκίμμης, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Παξών, 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας και 2ο ΣΔΕ Φυλακών.

Πλήρης ετοιμότητα

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος «υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα εξεταστικά κέντρα είναι έτοιμοι, οι πρόεδροι των εξεταστικών κέντρων έχουν τοποθετηθεί και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 8 π.μ., ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ, ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι οι τρεις ώρες.

Ειδικά μαθήματα

Οι πανελλήνιες για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου και στις 16 Ιουνίου στα ΕΠΑΛ. Στη συνέχεια θα εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα και τα μουσικά μαθήματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από τις 18 -30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση, στόχος του Υπουργείου, είναι πριν από τις διακοπές του Αυγούστου να είναι όλα έτοιμα και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022, ώστε μαθητές και γονείς να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ