Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος από σήμερα η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Μάσκα
01 Ιουνίου 2022 / 08:57

Ποιοι χώροι εξαιρούνται

Αναστέλλεται σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, με εξαιρέσεις.
 
Η ανακοίνωση είχε γίνει από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, τον Απρίλιο. είχε κάνει ανακοινώσεις στα μέσα Απριλίου για την άρση μέτρων. 

Μάσκα: Πού παραμένει υποχρεωτική

Η μάσκα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ. Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους. 
 
Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.
 
Τέλος η μάσκα σε σχολεία και πανεπιστήμια: Οι εξαιρέσεις

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τις μάσκες σε σχολεία και πανεπιστήμια:
 
«Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.
 
Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.
 
Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία».
 
Υπενθυμίζεται πως από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου δεν χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, το γνωστό COVID pass.

Η αναστολή του μέτρου ισχύει από 1/6/22 έως 15/9/22.