Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σενάρια ανόδου στη Γ΄ Εθνική για του Αστέρα Πετριτή

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ - ΜΠΑΡΑΖ
31 Μαΐου 2022 / 15:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αναπάντεχη ήττα του Αστέρα Πετριτή εντός έδρας από τη Θύελλα Κατσικά, έφερε τα πάνω κάτω στην υπόθεση άνοδος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αναπάντεχη ήττα του Αστέρα Πετριτή εντός έδρας από τη Θύελλα Κατσικά, έφερε τα πάνω κάτω στην υπόθεση άνοδος και πλέον πέντε ομάδες διεκδικούν τις τρεις θέσεις, με την Κερκυραϊκή ομάδα να θέλει νίκη να ανέβει ή συνδυασμό αποτελεσμάτων. Όπως είναι η κατάσταση πλέον, τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής που θα κρίνουν την άνοδο των τριών ομάδων στην Γ΄ Εθνική είναι Αστέρας Πετριτή – Απόλλων Πάργας και Θύελλα Κατσικά – Αναγ. Στάνου, θεωρητικά όμως και το ματς της Καστοριάς.

Ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας 2 ή περισσοτέρων ομάδων η διαφορά τερμάτων και αυτό γιατί οι ομάδες παίζουν 3 ματς εντός και τρία εκτός και δεν υπάρχουν διπλοί αγώνες.

Με βάση τη βαθμολογία αυτή τη στιγμή ο Απόλλωνας Πάργας που είναι 1ος έχοντας διαφορά 13 τερμάτων, ακόμη και να χάσει με 1,2 γκολ διαφορά από τον Αστέρα Πετριτή έχει κερδίσει την άνοδο, πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα να μείνει απ΄ έξω, όπως π.χ. να κερδίσει η Καστοριά με 9,10 γκολ διαφορά την ΑΕ Ξηροβουνίου.

Ο 2ος Αστέρας Πετριτή με νίκη κερδίζει την άνοδο. Αν έλθει ισόπαλος με την Πάργα, θέλει ισόπαλο αποτέλεσμα στα Γιάννενα και έτσι μπορεί να πάρει την άνοδο. Αν χάσει χάνεται.

Η Αναγέννηση Στάνου με νίκη ανεβαίνει, ή με ισοπαλία αν χάσει ο Πετριτής.

Η Καστοριά για να ανέβει θέλει δική της νίκη και ισοπαλία στα Γιάννενα ή δική της νίκη αλλά με τόσα γκολ ώστε αν κερδίσει η Κατσικά να μην έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Υπάρχει και η απίθανη περίπτωση να κριθεί η άνοδός της από το δικό της μόνο αποτέλεσμα, να κερδίσει με 10 γκολ διαφορά, οπότε ανεβαίνει.

Η Θύελλα Κατσικά για να ανέβει θέλει νίκη επί της Αναγέννησης Στάνου και ήττα ή ισοπαλία του Αστέρα Πετριτή. Μπορεί όμως και στη περίπτωση που νικήσει με 3 γκολ περισσότερα από τη νίκη που λογικά θα πετύχει η Καστοριά.

Υπάρχει και ένα τελευταίο σενάριο, νίκη Καστοριάς, Θύελλας Κατσικά και νίκη ή ισοπαλία της Πάργας, οπότε αυτές οι τρεις ομάδες θα πάρουν την άνοδο. 

 

Πρόγραμμα(7η αγων. τελευταία)

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Αστέρας Πετριτή - Απόλλων Πάργας

Θύελλα Κατσικάς - Αναγέννηση Στάνου

Καστοριά 1980 - ΑΕ Ξηροβουνίου

Ρεπό: ΑΕ Νέας Σελεύκειας

 

Βαθμολογία

Α.Σ. Απόλλων Πάργας                   16-3       12

Αστέρας Πετριτή                             7-3          10

Αναγέννηση Στάνου                      7-4          10

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Α.Σ. Καστοριά 1980                         6-3          9

Θύελλα Κατσικάς                            6-5          9

Α.Ε. Ξηροβουνίου Άρτας              4-12       3

Α.Ε. Νέα Σελεύκεια                        2-15       0

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια