Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Υδραίου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Οικουμενικός Πατριάρχης
31 Μαΐου 2022 / 12:34

Μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Καλαμαριάς στις εκδηλώσεις υποδοχής

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου η οποία μετέβη χθες στη Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Καλαμαριάς προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις υποδοχής του Παναγιώτατου στη χώρα μας.

Η Δήμαρχος είχε παράλληλα την ευκαιρία να συνομιλήσει για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τους Δημάρχους Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη και Θερμαϊκού  Γιώργο Τσαμασλή καθώς και με εκπροσώπους της Περιφερειακής Διοίκησης και της Κυβέρνησης στη Β. Ελλάδα.
 
Η Δήμαρχος δήλωσε ότι με μεγάλη χαρά αποδέχθηκε την σχετική πρόσκληση αναφέροντας επιπρόσθετα ότι αποτελεί τιμή και ευλογία η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ιδιαίτερα σε δύο Δήμους, με έντονο το ιστορικό φορτίο και το προσφυγικό στοιχείο.  Κατά τη συνάντησή της με τον κ.κ. Βαρθολομαίο του ευχήθηκε υγεία, μακροημέρευση και δύναμη στον αγώνα τον οποίο κάνει μέσα από τη σπουδαία διακονία την οποία επιτελεί.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος ευχήθηκε στη Δήμαρχο να είναι πάντα άξια και να πετύχει τους στόχους τους οποίους έχει θέσει επ’ ωφελεία των πολιτών.

 
Η υποδοχή του κ.κ. Βαρθολομαίου έγινε από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, παρουσία του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνου, του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και πλήθους κόσμου. Η υποδοχή έγινε στο νεόδμητο 23ο Δημοτικό Σχολείο όπου εγκαινίασε και την έκθεση φωτογραφίας «Εποχή Μικρασία» η οποία οργανώθηκε προς τιμή του, από το Φωτογραφικό Μουσείο Καλεμκερή σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλη για την τιμητική πρόσκληση ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει μαζί του απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.