Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

To 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ)

Νόσος Crohn
31 Μαΐου 2022 / 11:07
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

2-5 Ιουνίου στο Corfu Holiday Palace - Το συνέδριο, θα φιλοξενήσει ομιλητές που θα παρουσιάσουν και θα ενημερώσουν για ζητήματα που αφορούν στη Νόσο Crohn και την ελκώδη κολίτιδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκινάει την Πέμπτη στις 2/06 το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ) που αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική συνάντηση για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στη νόσο Crohnκαι στην Ελκώδη Κολίτιδα στην Ελλάδα. Φέτος στην Κέρκυρα θα φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, 2-5 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace.

Το φετινό Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων, θα φιλοξενήσει σημαντικούς προσκεκλημένους ομιλητές που θα ταξιδέψουν στην Κέρκυρα προκειμένου να παρευρεθούν και να παρουσιάσουν ζωντανά τα θέματα που περιλαμβάνει η ατζέντα του Επιστημονικού Προγράμματος με σκοπό την πλήρη ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων σε καίρια ζητήματα που αφορούν στη Νόσο Crohn και την ελκώδη κολίτιδα σε επίπεδο έρευνας, εκπαίδευσης, κλινικής πρακτικής, με την συνεργασία άλλων ειδικοτήτων.

Το Συνέδριο επιστρέφει μετά την αναβολή του 2020 και θα γίνει δια ζώσης με μεγάλη συμμετοχή αλλά και με διαδικτυακή κάλυψη.
Η επιστημονική κοινότητα με τη δυναμική συνεργασία Γαστρεντερολόγων, Χειρουργών, Παιδιάτρων, Ακτινολόγων, Παθολογοανατόμων, Διατροφολόγων και άλλων ειδικοτήτων θα συνδράμουν σε ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά συνέδρια της χώρας μας με περισσότερους από 500 συνέδρους να συμμετέχουν ενεργά.

Το φετινό συνέδριο θα περιλαμβάνει θέματα όπως τα παρακάτω:
Ελκώδης Κολίτιδα, Διαιτολογικό και Νοσηλευτικό Σεμινάριο, Σεμινάριο Απεικόνισης στις ΙΦΝΕ, Χειρουργικό Σεμινάριο, Εξελίξεις στη χειρουργική θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας, Nόσος Crohn παχέος εντέρου, Συνεργασία με τον Παθολογοανατόμο, Θεραπευτικά διλήμματα στην Ηπατολογία των ΙΦΝΕ, Παιδιατρική νόσος του Crohn, παρουσίαση προφορικών και ηλεκτρονικών αναρτημένων ανακοινώσεων καθώς και άλλα θέματα που έχουν δομηθεί με τρόπο που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον διαφόρων ειδικοτήτων που επιθυμούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου.

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 και ώρα 19.45με προσκεκλημένο ομιλητή τον Καθηγητή & Επιστημονικό Διευθυντή του Severo Ochoa –IS Global Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης (ISGlobal), Μανώλη Κογεβίνα.
«Η επίδραση του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής στα λοιμώδη και χρόνια νοσήματα»

Η συμμετοχή των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας στις εργασίες θα είναι δωρεάν και θα γίνεται δεκτή στη γραμματεία του συνεδρίου καθ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του.

Χορηγούνται 22 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME- CPD credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου Ιωάννης Παπακωνσταντίνου Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γεώργιος Μπάμιας Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθώς και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου θα παραθέσουν Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace.

Σημείωση: Η Εναρκτήρια Τελετή (19.45) θα είναι δυνατή για παρακολούθηση και από δημοσιογράφους.
Περισσότερες Πληροφορίες: Οργανωτικό - Συντονιστικό Γραφείο Συνεδριακή ΑΕ/Conferre SA, Email: [email protected] , τηλ: 2651068610
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα ifne2022.gr

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.