Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΜέΡΑ25 Κέρκυρας: «Αυτή η κρότου λάμψης δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία»

ΜέΡΑ25
30 Μαΐου 2022 / 16:30

Στην πορεία διαμαρτυρίας για την επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, το ΜέΡΑ25 Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην πρώτη γραμμή της πορείας διαμαρτυρίας για την επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και την κατάλυση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, βρέθηκε πάλι η Κερκυραία Λίτσα Αλεξάκη, μαζί με τους συνοδοιπόρους της από το ΜέΡΑ25 της Κέρκυρας, Κώστα Σπίγγο και Βασίλη Καββαδία, το Σάββατο 28/5/2022.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Οργανώσεις Βάσης του ΜέΡΑ25 Κέρκυρας, αναφέρουν «Την πορεία διοργάνωσαν οι φοιτητές της Αθήνας, σαν απάντηση στη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας, ενάντια στους φοιτητές της Θεσσαλονίκης και της ευθείας βολής της κρότου-λάμψης στο κεφάλι φοιτητή.

Μια απάντηση της νεολαίας και της κοινωνίας ευρύτερα, ηχηρή, μαζική, δυναμική και άμεση στον εντεινόμενο αυταρχισμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμα και χουντικές πρακτικές για να επιτεθεί στην νεολαία και στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα έδειξαν τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια σε “λογικές” και πρακτικές του κ. Μητσοτάκη, της κ.Κεραμέως και του κ. Θεοδωρικάκου που πλέον δεν διστάζουν ακόμα και να επιβραβεύουν δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ έναντι άοπλων φοιτητών και φοιτητριών εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Λίγη ώρα πριν την πορεία, η Λίτσα Αλεξάκη- το θρυλικό ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΑΝΤΙ των αγώνων του 2013-2014, είχε εκλεγεί Συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, μαζί με τον Κώστα Ντάσκα, κάνοντας μας ακόμα μια φορά περήφανους που βρίσκεται στην ομάδα βάσης ΜέΡΑ25 της Κέρκυρας».