Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλές επιδόσεις για Δουκατέλη, Ματζουρογιάννη

ΣΤΙΒΟΣ
30 Μαΐου 2022 / 15:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΧΑΝΙΑ. Στο διεθνές μίτινγκ Βενιζέλεια στα Χανιά την Κυριακή 29 Μαΐου πήραν μέρος 2 παιδιά από την Κέρκυρα, ο Σπύρος Δουκατέλης, ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης.

ΧΑΝΙΑ. Στο διεθνές μίτινγκ Βενιζέλεια στα Χανιά την Κυριακή 29 Μαΐου πήραν μέρος 2 παιδιά από την Κέρκυρα, ο Σπύρος Δουκατέλης, ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης. Η Ηρώ Βραδή που ήταν στην αρχική λίστα των συμμετοχών τελικά δεν πήγε, αφού μέτρησε απόσταση, κούραση, μαθήματα κλπ, ενώ είναι πιθανόν ο επόμενος αγώνας της να είναι στο γκαλά της Φιλοθέης, την Τετάρτη.

Τα Βενιζέλεια είναι μια διοργάνωση που ανήκει στην κατηγορία Bronze του Continentalτης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο σκοπός της συμμετοχής των κερκυραίων αθλητών είναι για να μπορέσουν να «φορμαριστούν» ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών του, μετράνε τις δυνάμεις τους, μετά από την πολύμηνη προετοιμασία του χειμώνα. Προσπάθησαν για το καλύτερο, οι επιδόσεις τους χαρακτηρίζονται καλές, αν και έμειναν πιο πίσω από τις φετινές τους.   

Ο 22χρονος Σπύρος Δουκατέλης έτρεξε τα 400μ. σε 47΄΄97, δεν μπόρεσε να κάνει ατομικό ρεκόρ (είναι 47΄΄44΄ το έκανε φέτος), αλλά ακόμη μια φορά έκανε λιγότερο από 48΄΄, δείχνει ότι έχει δυνατότητες για βελτίωση του χρόνου, μπορεί στους επόμενους αγώνες του, ενώ σίγουρα οι στόχος να πάει κάτω από 47΄΄.

Ο χρυσός Πανευρωπαϊκός νικητής στο άλμα εις μήκος, Παναγιώτης Ματζουρογιάννης, έμεινε στο 7,49 μια ικανοποιητική επίδοση, αλλά μπορεί και θέλει να κάνει άλματα κοντά στα 8μ. και να τα περάσει, αφού δούλεψε αρκετά το χειμώνα και είναι σε καλή κατάσταση.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια