Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Κανείς δεν θα επιτρέψει «λουκέτο» στο Χαμόγελο του Παιδιού

Χαμόγελο του Παιδιού
30 Μαΐου 2022 / 09:11

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κέρκυρας στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ» στους Μαγουλάδες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ» στους Μαγουλάδες πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί κλιμάκιο του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία Κέρκυρας αποτελούμενο από τον Συντονιστή της Ν.Ε.  Χρήστο Μωραίτη , τον πρώην βουλευτή και μέλος της Κ.Ε. Κώστα Παυλίδη, τον Αντιπρόεδρο του Περιφ. Συμβουλίου Ιονίων Νήσων  Αλέκο Μιχαλά, την πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας  και μέλος της Κ.Ε. Μαρία Γονίδη  και τον Σπύρο Βάρελη πρώην Δήμαρχο Θιναλίων, μέλος της Κ.Ε. και εθελοντή στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’.

Το κλιμάκιο ξεναγήθηκε στον χώρο  και ενημερώθηκε για την αξιόλογη δουλειά που γίνεται στο "σπίτι" από την  υπεύθυνη της μονάδας ,παιδαγωγό Εύη Πουλιάση, τη νοσηλεύτρια Μαρίνα Μουμούρη και την Μαργαρίτα Ρούσσινου, υπεύθυνη της κουζίνας . Επίσης στη συζήτηση  έγινε αναφορά στις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν  στην καθημερινή κοινωνική, εκπαιδευτική και ιατρική φροντίδα των παιδιών, στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές  και στην αγάπη με την οποία αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας.
Επίσης κατά την διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία  με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε αντικειμενικά στην κοινή υπουργική απόφαση  40494/3.5.2022 και το Ν. 4921/2022 σχετικά με τα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας και τα Σπίτια Μόνιμης Διαβίωσης, στις αυστηρές και ανελαστικές προυποθέσεις που τίθενται σχετικά με τη λειτουργία τους.

Προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης  (ποινή φυλάκισης κατ’ ελάχιστο ένα έτος, παύση Δ.Σ., υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα), απειλώντας ουσιαστικά με λουκέτο κάποιες από αυτές τις δομές. Οι ίδιες όμως υποχρεώσεις και το θεσμικό πλαίσιο δεν συμπεριλαμβάνουν αντίστοιχες δημόσιες δομές – ΝΠΔΔ – ούτε όμως και εκκλησιαστικούς φορείς.



Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει «Αυτός ο διαχωρισμός των δομών αποτελεί μια κατάφωρη αδικία και μονομέρεια που γεννά εύλογα ερωτηματικά και καχυποψίες για την σκοπιμότητα τέτοιων αρνητικών παρεμβάσεων από  την κυβέρνηση.

Δεν γίνεται να ξεχωρίζεις τα παιδιά που ζουν στους ιδιωτικούς μη κερδοσκοπικούς φορείς παιδικής φροντίδας και προστασίας με τα παιδιά των δημόσιων και εκκλησιαστικών φορέων!

Αν κανείς ήταν ειλικρινής με τον εαυτό του θα έπρεπε να ξεκινήσει δίνοντας το παράδειγμα, πρώτα από όλα,  με τις δημόσιες δομές που είναι και στο χέρι του να τις αλλάξει.

Ως πολιτικό κόμμα είμαστε υπέρ της ‘’αποιδρυματοποίησης’’ με όρους και προυποθέσεις , δίνοντας όμως έμφαση στην ποιότητα ανατροφής και φροντίδας και όχι σε ‘’απλές προυποθέσεις αριθμών’’, δίνοντας κυρίαρχη έμφαση  στην κοινωνική ένταξη και όχι  στενά στην κτιριακή υποδομή.

Ως Σύριζα-Π.Σ.  θα σταθούμε δίπλα στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’  και σε κάθε άλλη δομή που επιτελεί τέτοιο μεγάλο και σημαντικό κοινωνικό έργο.

Το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’  27 χρόνια τώρα έχει αποδείξει την κοινωνική του προσφορά, την πολύ σημαντική δουλειά που προσφέρει και κανείς δεν θα επιτρέψει να οδηγηθεί σε συρρίκνωση ή ακόμα χειρότερα σε κλείσιμο από την κυβέρνηση.

Να αφήσει η κυρία Μηχαηλίδου και η κυβέρνηση  το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’ και τις άλλες δομές να συνεχίσουν την αξιέπαινη δουλειά και προσπάθεια τους και να συνδράμουν ως οφείλουν στην συνέχιση της προσφοράς τους.

Γιατί μόνο αν έχει κάθε παιδί ένα σπίτι υπάρχει χαμόγελο και ελπίδα…»