Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης- Ενίσχυση του θεσμού των ΚΕΠ και των εργαζομένων τους

ΚΕΠ
26 Μαΐου 2022 / 17:07

Ο θεσμός των ΚΕΠ όχι μόνο πρέπει να στηριχθεί από την πολιτεία αλλά να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί θα αποτελέσουν και το στελεχιακό εκείνο δυναμικό που θα σηκώσει στις πλάτες του και την ψηφιακή ολοκλήρωση των υπηρεσιών του δημοσίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. ΓΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ. Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης με θέμα: «Υπερωριακές Αποζημιώσεις εργαζομένων στα ΚΕΠ της χώρας – Ενίσχυση θεσμού».

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής καλεί τους αρμόδιους υπουργούς:

•Να προχωρήσουν στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου που θα αφορά τον Ν.4886, άρθρο 69 (ΦΕΚ 12, Τ. Α΄, 2022), ώστε όλοι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ της χώρας να μπορέσουν να λάβουν την έκτακτη αποζημίωση υπερωριών που πραγματοποίησαν στα πλαίσια της πανδημίας  όπως δικαιούνται.

•Να προχωρήσουν στην η ενίσχυση και επαρκή στελέχωση των δομών ΚΕΠ της χώρας καθώς παρατηρούνται τεράστια κενά σ’ αυτά με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν όλο το 24ωρο παντού λόγω έλλειψης προσωπικού.

•Να ενταχθεί ο κλάδος των εργαζομένων στα ΚΕΠ στην καταβολή Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην υλοποίηση έργων του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ της χώρας αποτελούν την προμετωπίδα της δημόσιας διοίκησης και διεκπεραιώνουν τεράστιο αριθμό διοικητικών υποθέσεων», δηλώνει ο Βουλευτής στην ερώτησή του και συνεχίζει:

«Οι εργαζόμενοι αυτοί επιτέλεσαν και επιτελούν τεράστιο διοικητικό έργο (ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών σε μια κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια διοίκηση και τη σχέση της με τους πολίτες) αποφορτίζοντας πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα από τη φυσική παρουσία των πολιτών σ’ αυτές.»

Ο Βουλευτής καταλήγει στην ερώτησή του: «Ο θεσμός των ΚΕΠ όχι μόνο πρέπει να στηριχθεί από την πολιτεία αλλά να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί θα αποτελέσουν και το στελεχιακό εκείνο δυναμικό που θα σηκώσει στις πλάτες του και την ψηφιακή ολοκλήρωση των υπηρεσιών του δημοσίου».