Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πρόσωπο της Χριστίνας Γκερέκου τιμάται η οικογένεια του αδικοχαμένου Χρήστου

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
25 Μαΐου 2022 / 19:30
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση, βραβεύει τη Χριστίνα Γκερέκου. Έθεσε την ψυχή της επί τον τύπον των ήλων, αναγνωρίζοντας τη ζωντάνια των ανθρώπινων αξιών.

ΑΘΗΝΑ. Η μέγιστη τιμητική διάκριση για δημοσιογράφους στην Ελλάδα, απονέμεται από το Ίδρυμα Μπότση, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, στη Χριστίνα Γκερέκου. Με τα κείμενα της, «ο Χρήστος με τη χρυσή καρδιά» και «Άγγελος θα ‘ναι, δεν μπορεί...», στην Καθημερινή Ενημέρωση και το περιοδικό των Εκδόσεων, ΕΝ, ανέδειξε το μεγαλείο της ψυχής της οικογένειας του δεκαεννιάχρονου Χρήστου Κούρκουλου, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα (Σεπτέμβριος 2017).

Χωρίς επιζήμια καθυστέρηση, και μέσα στο βαθύ τους πόνο, οι γονείς του Χρήστου, Γεωργία και Νίκος, δώρισαν τα όργανα, βοηθώντας πολλαπλάσιους ανθρώπους να επιζήσουν, σε Γερμανία, Αυστρία και Θεσσαλονίκη. 

Και βεβαίως δεν είναι μόνον το ανάστημα ψυχής της πονεμένης οικογένειας, είναι και η αρτιότητα των ταχύτατων και σωστών ενεργειών του νοσοκομείου Κερκύρας, οι άνθρωποι του οποίου υλοποίησαν μέσα στον συμπιεσμένο χρόνο που απαιτείται το σωτήριο έργο τους. Στήθηκαν αερογέφυρες μεταφοράς οργάνων, συγκλονίστηκε το πανελλήνιο. Τα δάκρια του πόνου έδωσαν για λίγο τη θέση τους στην ικανοποίηση, έστω και με σφιγμένα δόντια, για την ανθρωπιά και το μεγαλείο της ψυχής.

Μια ίσως σύμπτωση, μετά από τέσσερα χρόνια έφερε τους τραγικούς γονείς στο διάβα της δημοσιογράφου, που έθεσε ξανά τη ψυχή της επί τον τύπον των ήλων, αναγνωρίζοντας, παρά το πέρασμα του καιρού, τη ζωντάνια των ίδιων αξιών. Ναι, υπάρχει ελπίδα!

Η απονομή της τιμητικής διάκρισης της Χριστίνας Γκερέκου θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα στο Ζάππειο από το Ίδρυμα προαγωγής της δημοσιογραφίας, Αθ. Μπότση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου. Όλοι εμείς στην Ενημέρωση είμαστε υπερήφανοι!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.