Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παλαίμαχοι Ηρακλή και Λεβαδειακού στην Κέρκυρα

ΑΓΩΝΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
24 Μαΐου 2022 / 15:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλούς αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα έχει διοργανώσει η ομάδα Παλαιμάχων του Αστέρα Κέρκυρας, με τον Κώστα Ελλούλ να είναι ο συντονιστής και ο άνθρωπος που τρέχει γι αυτό περισσότερο από κάθε άλλον.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλούς αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα έχει διοργανώσει η ομάδα Παλαιμάχων του Αστέρα Κέρκυρας, με τον Κώστα Ελλούλ να είναι ο συντονιστής και ο άνθρωπος που τρέχει γι αυτό περισσότερο από κάθε άλλον. Με αφορμή την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων στις 21 Μάη, μπόρεσε να φέρει στην Κέρκυρα τις ομάδες Παλαιμάχων του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του Λεβαδειακού, για να δώσουν φιλικά ματς στο γήπεδο του Ολύμπου και τα έσοδα να δοθούν στην «Μέλισσα».

Μια πρωτοβουλία που είχε απόλυτη επιτυχία, τα αποτελέσματα των αγώνων ήταν και είναι το τελευταίο που κοιτάνε όλοι, ο σκοπός είναι προτεραιότητα, ενώ δημιουργούνται σχέσεις φιλίας και εκτίμησης ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και ομάδες.

Μετά το πέρας των αγώνων, το πρωί της Κυριακής, στην αίθουσα δεξιώσεων του Ολύμπου συγκεντρώθηκαν οι συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές για ένα κέρασμα από την πλευρά του Ιστορικού και εκεί βρήκαν την ευκαιρία να πουν δυο λόγια οι επικεφαλείς των ομάδων, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Ολύμπου κ. Σφήκας, που εκπροσώπησε σαν μέλος του Δ.Σ. την ομάδα.

Ο κ. Σφήκας αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ανέφερε ότι δεν μπορούσε ο Όλυμπος να απουσιάσει στην έλευση δυο ιστορικών ομάδων του Ηρακλή και του Λεβαδειακού, με την μεγάλη προσφορά στο ποδόσφαιρο. Τόνισε ότι ο Όλυμπος έχει τη δική του Ιστορία από το 1934, ενώ επικαλέστηκε και δημοσίευμα της «Αθλητικής Ηχώ»  που αποκαλούσε παλιότερα «Βασιλιά της Δ΄ Εθνικής» τον Όλυμπο, όπου προσπαθεί να επανέλθει, αν και το βάρος τα τελευταία χρόνια το έχει ρίξει στην βελτίωση των εγκαταστάσεων, γιατί στον Όλυμπο πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν γήπεδα ευπρεπή. Τέλος επεσήμανε ότι οι παλαίμαχοι είναι ένα αξιόλογο κομμάτι στα ποδοσφαιρικά σωματεία ζωντανό και γνήσιο χωρίς ιδιοτέλειες.

Η παλιά δόξα της Εθνικής του Ηρακλή και του Ολυμπιακού ο Κώστας Αϊδινίου ευχαρίστησε τον Όλυμπο για την φιλοξενία και τον Κ. Ελλούλ για την όλη προσπάθεια και την συνεχή παρουσία του δίπλα στην αποστολή, ενώ χαρά είναι η συμμετοχή σε αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Ο εμβληματικός αρχηγός του Λεβαδειακού Μαρτιναίος, ευχαρίστησε τον Όλυμπο και θυμήθηκε τις μάχες που στην Εθνική ερασιτεχνική δώσανε οι δυο ομάδες που ήταν «αντίπαλες», τον Αστέρα και τον κ. Ελλούλ, τον Ηρακλή που είχαμε χρόνια να βρεθούμε, θα σας καλέσουμε στην Λιβαδιά να βρεθούμε, να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και πάντα να έχετε Υγεία. Ο Κ. Ελλούλ ευχαρίστησε τις ομάδες για την παρουσία τους και τόνισε ότι οι αγώνες αυτοί δεν γίνονται για να έχουμε κάποια ομάδα νικήτρια, ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός και θα δοθούν στη Μέλισσα τα χρήματα που μαζεύτηκαν.

Με τον αρχηγό του Λεβαδειακού, βρέθηκαν 40 χρόνια μετά,  δυο πρώην παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και πρόεδροι του Ολύμπου οι Δ. Σφήκας και Σπ. Πίκουλας που είχαν ιδιαίτερη συνομιλία και θυμήθηκαν τις μάχες που έδωσαν πριν 40 χρόνια σαν «αντίπαλοι» τότε. όταν ο Όλυμπος δυο χρονιές σε 4 ματς νίκησε 3 φορές το Λεβαδειακό και του στέρησε την άνοδο στη Β΄ Εθνική, εκεί ανέβαινε ο πρωταθλητής.   


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια