Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οσεδαε- Προσοχή στα δήθεν κέντρα αισθητικής, προσοχή στις απάτες!

Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε.
24 Μαΐου 2022 / 12:15

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε.) διαμαρτύρεται έντονα για τη σύγχυση μεταξύ των επιχειρήσεων αυτών και των εργαστηρίων αισθητικής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας σχετικά με τις απάτες που γίνονται από χώρους που εσφαλμένα παρουσιάζονται ως εργαστήρια αισθητικής. 

Η ανακοίνωση λέει τα εξής:

«Δημοσιογραφικό ρεπορτάζ αναδεικνύει το μέγεθος της απάτης που υφίστανται ανυποψίαστοι καταναλωτές από επιχειρήσεις που δηλώνουν "κέντρα αισθητικής" και παρέχουν υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας αλλά καθόλου αμφιβόλου χρέωσης.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε.) διαμαρτύρεται έντονα για τη σύγχυση μεταξύ των επιχειρήσεων αυτών και των εργαστηρίων αισθητικής.

Τα εργαστήρια αισθητικής ανήκουν στα επαγγέλματα υγείας, εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και φέρουν άδεια λειτουργίας από τις Γενικές Διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας.

Υποχρεωτικά απασχολούν αισθητικό απόφοιτο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ( ΠΑ. Δ. Α. πρώην Τ.Ε.Ι., Κ. Α. Τ. Ε. Ε., Μέσων Σχολών Παλαιού Τύπου ή ισότιμο του εξωτερικού) που έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αισθητικού.

Πολύ συχνά στην αγορά συναντάμε χώρους που έχουν άλλο κύριο αντικείμενο απασχόλησης, παρέχουν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα υπηρεσίες αισθητικής χωρίς τα τυπικά και ουσιαστικά διαπιστευτήρια, με κίνδυνο την υγεία, αλλά και την οικονομική απάτη όπως αποδεικνύεται από τις εκατοντάδες καταγγελίες.

Οι υπηρεσίες των νόμιμων  εργαστηρίων αισθητικής είναι εγγυημένες σε ποιότητα και ασφάλεια από την πολιτεία. Τα εργαστήρια αισθητικής χρεώνουν τις υπηρεσίες τους ανά συνεδρία  με βάση το σχήμα αποκατάστασης της αισθητικής ανάγκης. Το κόστος των συνεδρίων κυμαίνεται στα επίπεδα όλων των Επαγγελμάτων Υγείας, όπως φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, οπτικών.

Τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής;

1. Την άδεια λειτουργίας: Πριν δεχθείτε κάποια υπηρεσία αισθητικής, ζητήστε να δείτε την άδεια λειτουργίας. Για να είναι έγκυρη, πρέπει να αναγράφεται ότι ο χώρος είναι εργαστήριο αισθητικής ή πολυδύναμη μονάδα αισθητικής, δίαιτας και άσκησης και να φέρει σφραγίδα από τη Γενική Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.

2. Τον υπεύθυνο αισθητικό: Ζητήστε να δείτε τον επιστημονικά υπεύθυνο αισθητικό και την άδεια άσκησης επαγγέλματος αισθητικού που διαθέτει από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας. Προσοχή, όχι πιστοποίηση επαγγελματικών  προσόντων ή σεμινάρια ή "πτυχία".

3. Το σήμα "νόμιμο εργαστήριο αισθητικής" από τον σύλλογο επαγγελματιών αισθητικών.

4. Τον αναρτημένο τιμοκατάλογο υπηρεσιών αισθητικής. Προσοχή εδώ, οι υπηρεσίες αισθητικής δεν πρέπει να συγχέονται με υπηρεσίες ιατρικής και υπηρεσίες περιποίησης άκρων. Εάν στον τιμοκατάλογο υπάρχουν μικτές  υπηρεσίες, ζητήστε να δείτε και τις δύο άδειες λειτουργίας. Η πολιτεία επιτρέπει τη συστέγαση, ωστόσο απαιτούνται και οι δύο άδειες λειτουργίας για να είστε ασφαλείς.

Σε περίπτωση που έχετε υποψίες ότι ο χώρος που επισκέπτεστε δεν τηρεί τα παραπάνω, αποχωρήστε χωρίς να δεσμεύσετε χρήματα ή να δεχθείτε υπηρεσίες και επικοινωνήστε με την Ο. Σ. Ε. Δ. Α. Ε. στο 2103213921 και [email protected].

ΟΣΕΔΑΕ, είναι θέμα αισθητικής, είναι  θέμα υγείας!