Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετάλλια (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) από Γαρνέλη, Ασημοπούλου

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
23 Μαΐου 2022 / 16:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα Πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα και αυτά των νεανίδων και παίδων-εφήβων έγιναν Παρασκευή και Σάββατο στο Λουτράκι, με τη συμμετοχή μιας αθλήτριας και ενός αθλητή του Αλκίνοου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα Πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα και αυτά των νεανίδων και παίδων-εφήβων έγιναν Παρασκευή και Σάββατο στο Λουτράκι, με τη συμμετοχή μιας αθλήτριας και ενός αθλητή του Αλκίνοου.

Τα παιδιά της Κέρκυρας τα πήγαν πολύ καλά και η συγκομιδή ενός χρυσού, ενός αργυρού και ενός χάλκινου μεταλλίου δείχνει την ποιότητά τους, αλλά και την σωστή δουλειά που γίνεται στον Αλκίνοο με επικεφαλής τον ιδρυτή και ψυχή του τμήματος Ηρακλή Ροδίτη.   

Αναλυτικά είχαμε:

Στο Πανελλήνιο μαθητικό, ο Νικηφόρος Γαρνέλης του 1ου ΕΠΑΛ στην κατηγορία των +109 κιλών πήρε την 1η θέση (Χρυσό μετάλλιο) σηκώνοντας 165 kg, 70 στο αρασέ  και 95 στο επολέ ζετέ. Η Στεφανία-Μαρία Ασημοπούλου του 3ου ΓΕΛ στην κατηγορία των 49 κιλών ήλθε 2η (Αργυρό μετάλλιο) αφού σήκωσε 100 kg, 44 στο αρασέ και 56 στο επολέ ζετέ.

Το Σάββατο στο πρωτάθλημα παίδων-εφήβων και νεανίδων είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Ο Νικηφόρος Γαρνέλης αγωνίστηκε στις κατηγορίες +102 kg και +109 kg, έκανε υπέρβαση των ρεκόρ στον αγώνα και έδωσε μάχη με αθλητή του Υπερίωνα, σήκωσε 80kg  στο αρασέ κάνοντας ατομικό ρεκόρ και πήρε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο), ενώ στο επολέ ζετέ σήκωσε 103kg   και ήλθε 4ος όπως και στο σύνολο (4ος) κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 183kg.

Η Στεφανία Ασημοπούλου σε μια δύσκολη κατηγορία, αυτή των νεανίδων, είχε δύσκολο έργο, συναγωνίστηκε αθλήτρια που έκανε ισοφάριση Πανελληνίου ρεκόρ0, δυο άλλες που ήταν 7η και 8η στο Παγκόσμιο. Έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και με 98 kg  σύνολο (42 και 56) πήρε την 5η Πανελλήνια θέση, αφήνοντας πολλές ελπίδες για το μέλλον.    

Ευχαριστήριο από τον Αλκίνοο στην Ομοσπονδία για την άψογη διοργάνωση, όπως και στους προπονητές Δερδέκη Σπ. ΚΑΙ Καυκιά Ι. για τη στήριξη στον Αλκίνοο, αλλά και στους γονείς των παιδιών που στέκονται δίπλα τους και δίπλα στο σύλλογο και στηρίζουν ηθικά και υλικά. Όσο για τους φορείς της Κέρκυρας θα μιλήσει «μια άλλη φορά» όπως τόνισε ο Ηρακλής Ροδίτης.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια