Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Πήγασος Ν. Κέρκυρας δείχνει το δρόμο

ΜΠΑΣΚΕΤ
23 Μαΐου 2022 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχοντας ένα γήπεδο ανοικτό στο Νεοχώρι Λευκίμμης, που με κρύο, αέρα, βροχή κλπ δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχοντας ένα γήπεδο ανοικτό στο Νεοχώρι Λευκίμμης, που με κρύο, αέρα, βροχή κλπ δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση, στη Νότια Κέρκυρα έχουν δημιουργήσει τον Πήγασο Νότιας Κέρκυρας, ένα σύλλογο μπάσκετ που είναι αξιέπαινος για όσα κάνει και όσα προσφέρει στη νεολαία. Κάτω από δύσκολες συνθήκες αγωνίζεται στην Β ΕΣΚΑΒΔΕ ανδρών (παίζουν νεαρά παιδιά), αλλά και πολλά παιδιά πίσω που ετοιμάζονται, με ήθος και αγάπη για τον αθλητισμό, τη νεολαία και την κοινωνία. Τεράστιος αγώνας σε μια  υποβαθμισμένη σε αθλητικές εγκαταστάσεις περιοχή, όπου εδώ και 40 χρόνια περιμένει ένα κλειστό είτε να στεγάσει το βόλεϊ (η έλλειψη του ανάγκασε τον ΟΠΛ Αρχίλοχο να σταματήσει να αγωνίζεται), είτε το μπάσκετ τώρα, είτε χάντμπολ κλπ, που δεν μπορεί να αναπτυχθεί λόγω έλλειψης αθλητικής εγκατάστασης.

Θα μείνουμε σε ανακοίνωση του Πήγασου, που μπορεί λόγω καιρού στο υπαίθριο γηπεδάκι του να προπονούνται τα παιδιά και μάλιστα δίνουν και αγώνες εκτός Κέρκυρας, παράδειγμα προς μίμηση, μόνο που οι φορείς κάποτε πρέπει να κάνουν το αυτονόητο και ότι στα χαρτιά να έχουν υποσχεθεί 5 κλειστά στη Λευκίμμη τα τελευταία χρόνια.     

Η ανακοίνωση

Οι επίσημοι αγώνες έχουν ολοκληρωθεί αλλά η προσπάθεια δε σταματά. Αποστολή στην Πρέβεζα λοιπόν, για φιλικούς αγώνες 2 τμημάτων, του Προμίνι-Τζούνιορ αγοριών και του Τζούνιορ κοριτσιών, παιδιά δηλαδή των τριών μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Συνολικά 35 παιδιά αγωνίστηκαν στο κλειστό της Πρέβεζας με την τοπική ομάδα, η οποία μας υποδέχεται φιλόξενα κάθε φορά και την ευχαριστούμε θερμά. Πέρα από τα αγωνιστικά συμπεράσματα που προκύπτουν για αυτά τα προαγωνιστικά τμήματα, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία και για μια βόλτα στην όμορφη πόλη της Πρέβεζας, μια καλοκαιρινή εκδρομή λοιπόν μιας που συνόδεψαν την αποστολή πολλοί γονείς και φίλοι των παιδιών, 2 πούλμαν συνολικά. Να σημειώσουμε ότι έναν χρόνο πριν χάθηκε περίπου τέτοιες μέρες ένας σημαντικός μπασκετάνθρωπος της περιοχής, ο κ. Θεόδωρος Μυζίκος και θελήσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του τηρώντας ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη των αγώνων.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια