Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσία του Στέλιου Πέτσα οι εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου (photos)

21 Μαΐου
21 Μαΐου 2022 / 12:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησαν την Παρασκευή 20 Μαΐου οι εορταστικές εκδηλώσεις της 158ης Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Την Παρασκευή έγινε Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών του Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των επιφανών τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας στο τάφο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, όπου κατάθεσαν στεφάνια η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.



Το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο πραγματοποιήθηκε συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και του κουιντέτου Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου  Πανεπιστημίου.

Την Κυβέρνηση στις φετινές εκδηλώσεις εκπροσωπεί ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα το πρωί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και  Διαποντίων Νήσων.






Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της Ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής,από τον Ιστορικό Ερευνητή Σπύρο Γαούτση με θέμα: "...Η Ανεξαρτησία, η Κυριαρχία και η Εθνικότης έκαστου λαού, είναι δικαιώματα φυσικά και απαράγραπτα...".



Αμέσως πριν πραγματοποιηθεί η παρέλαση, έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πρωτεργατών και Αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.