Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναπτυξιακοί αγώνες Δημοτικών Σχολείων

ΣΤΙΒΟΣ –ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΑ
19 Μαΐου 2022 / 15:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον αθλητισμό η προσπάθεια τα παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο να παίρνουν μέρος σε αγώνες,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον αθλητισμό η προσπάθεια τα παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο να παίρνουν μέρος σε αγώνες, είναι πολύ σημαντικό, αφού οι εξειδικευμένοι προπονητές μπορούν να ξεχωρίσουν τα ταλέντα και αυτά στη συνέχεια να προχωρήσουν στο άθλημα που τους ταιριάζει.

Στο νησί μας υπάρχει μια σωστή νοοτροπία τις τελευταίες δεκαετίες και στα περισσότερα αθλήματα διοργανώνονται αγώνες Δημοτικών Σχολείων, μπαίνουν τα παιδιά σε μια διαδικασία που τους αρέσει και εκτός ότι διαλέγουν κάποιο άθλημα να ακολουθήσουν, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τις ανάλογες συμβουλές για το αθλητικό τους μέλλον.

Την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μάη στο ΕΑΚ Κέρκυρας υπάρχουν αγώνες στίβου για παιδιά της Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων, αγώνες μέσα από τους οποίους έχουν ξεκινήσει αθλητές και αθλήτριες της Κέρκυρας και έφτασαν σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά μετάλλια. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βρεθούν στο ΕΑΚΚ και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, παράλληλα δε να επιλέξουν πολλά από αυτά να ακολουθήσουν το στίβο. Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας τους έχει αναλάβει, με τη βοήθεια του Δήμου Κεντρικής  Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση

Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας  διοργανώνει τους Παγκερκυραϊκούς Αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 16.30 στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας. Το πρόγραμμα έχει στόχο  την ανεύρεση και προσέλκυση ταλέντων στο Στίβο.

Να σημειωθεί ότι η Κέρκυρα  είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή του Αναπτυξιακού αυτού προγράμματος αφού πριν από 40 χρόνια με απόφαση του τότε Νομάρχη Κέρκυρας κ. Μάνου Κόκκινου (είχε βραβευθεί από την Ομοσπονδία για την προσφορά του στο Στίβο)  όλα τα Σχολεία Δημοτικά και Γυμνάσια στην αρχή κάθε σχολικού έτους  περνούσαν  από τον πλησιέστερο αθλητικό χώρο για να κάνουν τέστ ταχύτητας, αλτικότητας, δύναμης και αντοχής.

Επίσης η ΤΕ θα οργανώσει αντίστοιχους Αγώνες και στον Δήμο Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.

Αγωνίσματα :

Ε΄- Στ΄ Τάξη: 60μ. – 1000μ.- Μήκος – Ύψος – Σφαίρα 3κ.

Γ΄- Δ΄ Τάξη: 50μ. -  600μ. – Μήκος

Έπαθλα: Στους Νικητές/ιες θα απονεμηθούν:

1ος  Νικητής/τρια: Κύπελλο – Μετάλλιο – Δίπλωμα

2ος  Νικητής/τρια Μετάλλιο- δίπλωμα

3ος Νικητής/τρια Μετάλλιο Δίπλωμα

4ος-5ος- 6ος Δίπλωμα συμμετοχής.

Επίσης θα βραβευθούν τα Σχολεία που θα πρωτεύσουν στην Βαθμολογία Αγοριών & Κοριτσιών.

 

Στην προκήρυξη των αγώνων μεταξύ των άλλων επισημαίνεται ότι:

- Τα αγωνίσματα των 50μ. & 60μ.  ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ  θα διεξαχθούν σε ΤΕΛΙΚΕΣ  ΣΕΙΡΕΣ.

-   Στο  άλμα  σε  Μήκος και στη Σφαιροβολία (3kg)  οι μαθητές – τριες θα αγωνισθούν με δυο  (2) προσπάθειες.

-   Το άλμα  σε Ύψος θα ξεκινήσει από το 1μ. και θα ανεβαίνει ανά 5 εκατ.

 - Όλοι οι Μαθητές-τριες που θα λάβουν μέρος θα  πρέπει  να  δηλώσουν   την παρουσία τους, 1 ΩΡΑ   πριν την έναρξη  του αγωνίσματός τους.

- Κάθε μαθητής-τρια μπορεί να λάβει μέρος  σε (1) ένα ΜΟΝΟ  αγώνισμα.

-  Οι Μαθητές-ιες θα συμμετάσχουν στους Αγώνες εφόσον είναι υγιείς  και συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. H πιστοποίηση της υγείας των μαθητών/τριων είναι υποχρεωτική και συμμετέχουν στους αγώνες  με αποκλειστική ευθύνη των γονέων – κηδεμόνων τους.

-  Καθήκοντα τεχνικού υπεύθυνου αγώνων εκτελεί ο Τεχνικός Σύμβουλος της Τ.Ε  ΣΕΓΑΣ κ. Νίκος Μόσχος.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια