Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι πολιτιστικοί χώροι της Alpha Bank γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου 2022)

Μουσείο Χαρτονομισμάτων
18 Μαΐου 2022 / 12:07
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Με νέες εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γιορτάζει η Alpha Bank, στις 18 και 19 Μαΐου, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης-Alpha Bank στην Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης-Alpha Bank στην Κέρκυρα συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με την εκπαιδευτική δράση «Coin-o-rama. Μία ψηφιακή νομισματική εμπειρία».

Μαθητές από τα σχολεία του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μεταλλικά νομίσματα του νεότερου Ελληνικού Κράτους, μέσα από τη νέα ψηφιακή εφαρμογή που δημιούργησε η Νομισματική Συλλογή της Τράπεζας.

Η δράση ξεκινάει με ένα παιχνίδι αναζήτησης επιλεγμένων εμβληματικών χαρτονομισμάτων στη μόνιμη έκθεση του 1ου ορόφου και συνεχίζεται στον 2ο όροφο, όπου βρίσκεται το Coin-o-rama. Οι μαθητές θα ανακαλύψουν μεταλλικά νομίσματα διαφόρων ιστορικών περιόδων, θα συγκρίνουν την εικονογραφία και τις επιγραφές, θα γνωρίσουν ιστορικά πρόσωπα και θα συμπληρώσουν ένα έντυπο με παιχνίδια.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Κέρκυρα: Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, τηλέφωνο: 266 104 1552

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.