Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι γεύσεις της Κορέας ζωντάντευσαν στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

JungIlLee
18 Μαΐου 2022 / 10:14
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ένα σταυροδρόμι συνάντησης πολιτισμών από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα κ. JungIlLee υποδέχτηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο Πρύτανης, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο campus του Ιδρύματος στον χώρο του παλαιού ψυχιατρείου, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση παρουσίασης γεύσεων και παραδοσιακών συνταγών από την Κορέα. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 100 φοιτήτριες και φοιτητές, αλλά και μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, οι οποίοι, υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού της Πρεσβείας είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην διαδικασία προετοιμασίας των παραδοσιακών εδεσμάτων, στο χώρο της λέσχης σίτισης του Ιδρύματος.

Κατά την εισαγωγική ομιλία του, ο Πρέσβης της Κορέας χαιρέτησε την κοινή προσπάθεια, η οποία φέρνει κοντά δύο λαούς με κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και ιστορικής σημασίας σχέσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πρέσβης στους βετεράνους Έλληνες οι οποίοι συμμετείχαν στην πόλεμο της Κορέας.

Με την σειρά του, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, αφού καλωσόρισε τον Πρέσβη και τα στελέχη της Πρεσβείας, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της κοινής διοργάνωσης της εκδήλωσης, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές, φοιτήτριες και το προσωπικό του Ιδρύματος να έρθουν σε επαφή με έναν σημαντικό πολιτισμό, δημιουργώντας γέφυρες συνεργασίας.

Τα δύο μέρη συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση, η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στους παρευρισκόμενους φοιτητές και φοιτήτριες μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Πρύτανης ξενάγησε τον Πρέσβη στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου στο παλαιό ψυχιατρείο, ενώ συμφώνησαν να συζητήσουν για θέματα εκπαίδευσης και έρευνας κοινού ενδιαφέροντος σε δείπνο εργασίας που θα πραγματοποιηθεί κατά την παραμονή του Πρέσβη στην πόλη της Κέρκυρας.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.