Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπύρος Γιαννιώτης: «Ζήλεψα τους αθλητές»

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
17 Μαΐου 2022 / 15:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τι να πεις για τον κορυφαίο κολυμβητή όλων των εποχών στην Ελλάδα, τον Σπύρο Γιαννιώτη, τον άνθρωπο που συγκίνησε όλη τη χώρα με το ήθος και την μαχητικότητά του,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τι να πεις για τον κορυφαίο κολυμβητή όλων των εποχών στην Ελλάδα, τον Σπύρο Γιαννιώτη, τον άνθρωπο που συγκίνησε όλη τη χώρα με το ήθος και την μαχητικότητά του, με την κατάκτηση ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, σε ηλικία 36 χρόνων.

Ο απίστευτος αυτός αθλητής και άνθρωπος, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, αλλά η πισίνα είναι το σπίτι του και δεν μπορεί να λείψει. Έτσι βρέθηκε στο "ACROPOLIS SWIM OPEN", αλλά όχι σαν κολυμβητής, αλλά σαν υπεύθυνος για τις υπηρεσίες των αγώνων.  Νοσταλγεί το παρελθόν, δεν το κρύβει και μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ είπε «Ζήλεψα τους αθλητές από αυτό που έβλεπα και από το επίπεδο των αγώνων. Όλα ήταν εξαιρετικά. Οι αθλητές είχαν τη ευκαιρία να κάνουν πολύ δυνατές κούρσες, και ειδικά όσοι θα λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Και συνέχισε ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης: «Με πρωτοβουλία του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κυριάκου Γιαννόπουλου και όλου του Δ.Σ., το «Ακρόπολις»  αναβαθμίστηκε σημαντικά. Ένα σπουδαίο μίτινγκ που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους αθλητές και προπονητές. Φάνηκε πόσο το έχει ανάγκη και το χρειάζεται ο χώρος. Οι ξένοι πρωταθλητές που συμμετείχαν, έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Οργανωτικά, η μαγική λέξη είναι συντονισμός. Θεωρώ πως όλα λειτούργησαν άψογα καθώς οι διάφοροι τομείς συντονίστηκαν άψογα μεταξύ τους. Από τον Γενικό Συντονιστή του ACROPOLIS SWIM OPEN, Γιάννη Γιαννουρή, τον  event manager Νίκο Ξυλούρη, τον competition manager Αλέξανδρο Νικολόπουλο, την Κέλλυ Αραούζου και τον Γιώργο Αρνιακό, τον αλυτάρχη Απόστολο Μπαρτζώκα και τους κριτές, από όλους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες πάνω από όλα στους εθελοντές μας, την υπεύθυνη τους Χριστίνα Τσαγδή, ήταν υπέροχοι όλοι τους».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια