Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Πρόκληση η απόφαση κήρυξης ως έκπτωτου του εργολάβου στην αποκατάσταση του σχολείου της Βασιλικής

Λαϊκή Συσπείρωση
16 Μαΐου 2022 / 11:45
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Αποτελεί πρόκληση ολκής, από τη μεριά της ΠΕ Λευκάδας και του αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά η στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα που όπως αποδείχτηκε κορόιδευαν τους πάντες, κυρίως όμως εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές.

ΛΕΥΚΑΔΑ:  Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με την πρόσφατη απόφαση κήρυξης ως έκπτωτου του εργολάβου στην αποκατάσταση του Σχολείου Βασιλικής. Αναλυτικά:

«Η ΠΙΝ με την, από 3/5/2022 απόφασή της, κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο για τις εργασίες αποκατάστασης του σχολείου (Γυμνάσιο- Λύκειο) Βασιλικής, από τις ζημιές του σεισμού που έγινε στη Λευκάδα το 2015(!).

Αποτελεί πρόκληση ολκής, από τη μεριά της ΠΕ Λευκάδας και του αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά η στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα που όπως αποδείχτηκε κορόιδευαν τους πάντες, κυρίως όμως εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές. Τις δικαιολογημένες ανησυχίες εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε από κοντά, επισκεπτόμενοι το χώρο του σχολείου και βλέποντας τους αργούς ρυθμούς που εξελισσόταν το έργο είδαμε ότι τα πράγματα, δυστυχώς, δεν πήγαιναν σύμφωνα με τα δελτία τύπου της ΠΕ Λευκάδας.

Σε επερώτηση μας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 19 Μάρτη, μια από τις πολλές που έχουμε καταθέσει για το ίδιο θέμα, ο κ. Κτενάς απάντησε με τη γνωστή «καραμέλα», ότι όλα πάνε καλά και γίνονται όλες οι ενέργειες για να είναι στην ώρα του έτοιμο, λειτουργικό κλπ το κτίριο. Πλήθος τα δελτία τύπου για να ωραιοποιήσει την κατάσταση που φαινόταν προς τα που πάει, εδώ και καιρό, και δεν έπαιρναν κανένα ουσιαστικό μέτρο. Ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Κτενάς σε επίσκεψη του στο κτίριο του σχολείου, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου, δήλωσε ότι η ολοκλήρωσή του αποτελεί στόχο της περιφερειακής αρχής. Πόσο περήφανοι, τελικά, είστε εκεί στην περιφερειακή αρχή, που αυτός ο στόχος σας, δυστυχώς για εκπαιδευτικούς και μαθητές, στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία;

Η αποκατάσταση του σχολείου της Βασιλικής, έχει περάσει, κυριολεκτικά, από«σαράντα κύματα» κάτι που δείχνει το μηδαμινό ενδιαφέρον της σημερινής περιφερειακής αρχής και της προηγούμενης, όταν πρόκειται για το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Μια κατάσταση που ήταν βαλτωμένη για πολύ καιρό μετά τις ζημιές του σεισμού το 2015, που με το ζόρι εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για να αρχίσουν οι διαδικασίες. Τελευταία, το ζήτημα της αποκατάστασης του σχολείου μετατράπηκε σε «μπαλάκι» ευθυνών ανάμεσα σε ΠΕ Λευκάδας και Δήμο Λευκάδας με αλληλοκατηγορίες για το ποιος φταίει που τον Απρίλη του 2020 η περιφερειακή αρχή και η Οικονομική Επιτροπή της ΠΙΝ ακύρωσε το διαγωνισμό.

Τα σχολεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όπως όλα τα υπόλοιπα δημόσια έργα. Από άποψη ασφάλειας πρώτα και κύρια, οι εργασίες στα σχολεία πρέπει να γίνονται στις περιόδους των διακοπών με αρκετό αριθμό προσωπικού, ώστε να προχωράνε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και να ολοκληρώνονται πριν αρχίσουν τα σχολεία τη λειτουργία τους.»

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.