Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκυραίοι-ες στο «1ο Pole Vault Street Kalamata»

ΣΤΙΒΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
12 Μαΐου 2022 / 15:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η παράδοση που έχει δημιουργήσει η Κέρκυρα με τους άλτες και τις άλτριες στο επί κοντώ, της «σχολής Παύλου Σκορδίλη» και του Κερκυραϊκού γενικότερα (και ο Μ. Τζήλιος έχει παιδιά που διακρίνονται)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η παράδοση που έχει δημιουργήσει η Κέρκυρα με τους άλτες και τις άλτριες στο επί κοντώ, της «σχολής Παύλου Σκορδίλη» και του Κερκυραϊκού γενικότερα (και ο Μ. Τζήλιος έχει παιδιά που διακρίνονται) είναι γνωστή στο Πανελλήνιο και για το λόγο αυτό και καλούνται αθλητές-τριες στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν σε μίτινγκ.

Ένα από αυτά γίνεται την Παρασκευή 13 Μαΐου στην Καλαμάτα, όπου θα  έχουμε αγώνες άλματος επί κοντώ εκτός σταδίου, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με την επωνυμία "1ο Pole Vault Street Kalamata".

Στόχος αυτών των αγώνων να γίνονται διεξάγονται εντός του κοινωνικού ιστού της πόλης  ώστε να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή προβολή και οι πολίτες να αγκαλιάσουν περισσότερο τον κλασικό αθλητισμό. Αυτό έχει γίνει με μεγάλη επιτυχία και στην Αθήνα (Σύνταγμα) και τώρα θα το δούμε πρώτη φορά και στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, εκεί που αναμένεται πολύς κόσμος να το  παρακολουθήσει.

Η οργάνωση ανήκει στον  ΓΣ Ακρίτας και γίνεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ (ΕΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου) και του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας ΣΕΜ. Θετικό είναι ότι εκτός ανδρών και γυναικών, υπάρχουν κατηγορίες Κ16 και Κ18 εκεί έχει δύναμη η Κέρκυρα.

Η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε τη συμμετοχή των πιο ξεχωριστών αθλητών-τριων που θα πάρουν μέρος και σε αυτούς συγκαταλέγεται η Ηρώ Βραδή που μαζί με τον Παύλο Σκορδίλη και άλλους άλτες-τριες του ΚΓΣ θα είναι εκεί. Σε αυτούς που ξεχωρίζουν δόθηκαν τα ονόματα: Ελένη Πόλακ, Πέτρος Χατζίου, Γιάννης Ρίζος, Κατερίνα Βαγενά, Νίκανδρος Στυλιανού, Παναγιώτης Μάντης, Ηρώ Βραδή, Μιλένα Ποστίκα, Μυρτώ Κασσωτάκη.

Για τα παιδιά της Κέρκυρας κάθε συμμετοχή σε μίτινγκ τους δίνει τη δυνατότητα να τεστάρουν δυνάμεις και να προετοιμαστούν για τους επίσημους αγώνες που ακολουθούν, ενώ σίγουρα για την Ηρώ Βραδή που θέλει και μπορεί να διακριθεί σε διεθνές επίπεδο, είναι ότι το καλύτερο αυτή η συμμετοχή.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια