Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας: «Όχημα» για την ιδιωτικοποίηση η υποστελέχωση του Δήμου

Λαϊκή Συσπείρωση
12 Μαΐου 2022 / 11:08

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας

Οι ελλείψεις του Δήμου σε προσωπικό όχημα για το πέρασμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.
Δεν έχουν επαρκές προσωπικό και οχήματα και έτσι δίνουν την μισή αποκομιδή στους ιδιώτες και επιβάλλουν 24ωρη, 7ήμερη λειτουργία στην καθαριότητα.
 
«Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς»
  • Δεν έχουν επαρκές προσωπικό σε τεχνικούς και δίνουν μελέτες, προσλαμβάνουν συμβούλους κλπ από ιδιώτες.
 
«Γιατί πως θα καταθέσουμε προτάσεις, φακέλους κλπ, πως θα γίνουν τα έργα»
-              Δεν έχουν ηλεκτρολόγους, καλαθοφόρα και όλη η συντήρηση σε ιδιώτες.
-              Δεν έχουν επαρκές προσωπικό στην οικονομική υπηρεσία και πληρώνουν εξωτερικούς συνεργάτες.
 
Τώρα πήγαν ένα βήμα παραπέρα:
  • Απόφαση για 24ωρη λειτουργία για το σύνολο του προσωπικού του γραφείου περιβάλλοντος, της πολιτικής προστασίας και του συνεργείου τεχνικών υπηρεσιών
  • Απόφαση για 12ωρη λειτουργία και υπερωριακή απασχόληση κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες αργίες, για το προσωπικό της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δήμου.
Στο τέλος θα ζητήσουν να αναλάβει ιδιωτική εταιρεία την λειτουργία του Δήμου και ο Δήμαρχος θα κρατάει την σφραγίδα. Ποια καλύτερη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στην πράξη;

Αν η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, ο Δήμος Ν. Κέρκυρας είναι ένα βήμα μπροστά. Αν ο κος Χατζηδάκης αγωνιά για το πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη ο κατάπτυστος, πρόσφατα ψηφισθείς αντεργατικός νόμος του, έχει βρει πρόθυμους και γρήγορους.

Με τις αποφάσεις που κατά πλειοψηφία απέσπασε η Δ. Αρχή στην συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου στις 09-05-2022, διευκολύνει το αντεργατικό έργο της κυβέρνησης:
  • Για κατάργηση στην πράξη του 8ωρου
  • Για κατάργηση της Αργίας της Κυριακής
  • Για κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος που κάνει τη ζωή των εργαζομένων στοιχειωδώς ανθρώπινη στον 21ο αιώνα.
Πρόκειται για πισωγύρισμα σε προηγούμενους αιώνες, το οποίο επιδιώκει η πλουτοκρατία και στην χώρα μας και στην Ε.Ε και διεθνώς. Αυτό προσπαθούν να επιβάλλουν οι μεγαλοξενοδόχοι και μεγαλοεπιχειρηματίες στην Κέρκυρα και στην χώρα μας. Αν σε αυτό πρωτοστατούν οι αιρετοί, οι Δ. Αρχές, τότε δεν υπηρετούν τον λαό και τις σύγχρονες ανάγκες του. Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι δεν είναι Αυτοδιοίκηση, αλλά Τοπική Διοίκηση. Θα βρουν μπροστά τους, απέναντι το οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει τέτοιες πολιτικές και τέτοιες αποφάσεις και θα αγωνιστεί να μην περάσουν στην πράξη.