Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Π. Τσακιρίδης (γεν. αρχηγός Κοζάνης): Τερατώδες  Σκάνδαλο

ΦΣ ΚΟΖΑΝΗ - ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
11 Μαΐου 2022 / 15:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΟΖΑΝΗ. Βράζει και η Κοζάνη με την απόφαση σε βάρος της ΑΕ Λευκίμμης και όλα δείχνουν ότι εκεί ενωμένοι θα κάνουν αγώνα για δικαίωση, αφού η ομάδα μέσα στο γήπεδο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στα χαρτιά της αφαιρούν τον τίτλο.

ΚΟΖΑΝΗ. Βράζει και η Κοζάνη με την απόφαση σε βάρος της ΑΕ Λευκίμμης και όλα δείχνουν ότι εκεί ενωμένοι θα κάνουν αγώνα για δικαίωση, αφού η ομάδα μέσα στο γήπεδο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στα χαρτιά της αφαιρούν τον τίτλο. Δείτε την αγανάκτηση, την πίκρα και τη θέληση να επικρατήσει το δίκαιο,  στις δηλώσεις το βράδυ της Τρίτης μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης από, δυο μέλη του Δ.Σ., τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ένα μέλος του Περιφερειακού συμβουλίου.

Ηλίας Κάτανας (Περιφερειακός Σύμβουλος Κοζάνης):

Είναι μια απόφαση σκάνδαλο, είναι μια απόφαση πρωτοφανής για τα αθλητικά δρώμενα, μια απόφαση που μας προσβάλει και ως κοινωνία και ως φίλαθλο κόσμο. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα στις τοποθετήσεις μας είχαμε επιστήσει την προσοχή όλων να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το κύρος της ομάδας, μακριά από διάφορα παράκεντρα, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Νομίζω ότι η απόφαση αυτή είναι μια μεθόδευση, που μας απογοητεύει και μας θλίβει όλους και φέρνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο τουλάχιστον 2ο με 30 χρόνια πίσω…. Όλοι μαζί από σήμερα θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι για ένα σκοπό. Κερδίσαμε επάξια στο γήπεδο τον τίτλο του πρωταθλητή, να τον κερδίσουμε και στα χαρτιά, γιατί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δυστυχώς παίζεται στην Αθήνα.     

Μάρκος Φλώρος (πρόεδρος δημ. συμβουλίου)

Λυπάμαι  που ακόμα η χώρα μας δεν έχει ξεπεράσει πολλά πράγματα, ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού. Δυστυχώς έχουμε δρόμο για να φτάσουμε σε ένα Ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί αυτά συνέβαιναν πριν από πολλά χρόνια. Από την ενημέρωση που είχα και όσο ασχολήθηκα, θεωρώ ότι δεν είχε βάση η ένσταση του Μακεδονικού. Μετά τη σημερινή απόφαση  ο Δήμος θα είναι δίπλα στην ομάδα και δίπλα στους φιλάθλους  και θα στηρίξει την προσπάθεια να δικαιωθεί η ομάδα.

Πητ Τσακιρίδης (γεν. αρχηγός Κοζάνης):

Μας στεναχώρησε η απόφαση αυτή, εμείς σαν ομάδα δεν θα το αφήσουμε έτσι, προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για ένα τερατώδες σκάνδαλο, δεν μπορεί να μην τιμωρείται ένας ποδοσφαιριστής (έστω και αν έπεσε σε παράπτωμα, αλλά δεν τον τιμωρεί ο διαιτητής), με αποτέλεσμα και η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ να μην τον τιμωρήσει και να γίνει αυτό που έγινε, δεν ξέρω εγώ με τι σκεπτικό έγινε, δεν θα το αφήσουμε έτσι, στην παρούσα φάση είμαστε στεναχωρημένοι, στο τέλος όμως πιστεύω ότι θα δικαιωθεί η προσπάθειά μας.   

Νέστορας Μητσιάκος (μέλος Δ.Σ. Κοζάνης)

Ζήσαμε μια πρωτόγνωρη απόφαση, αυτό που παλιά έλεγαν…  «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω και κερδίζει και οι υπόλοιποι να πάνε να….». Ο πρόεδρος είναι ήδη στην Αθήνα από Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη, τρέχει μόνος του χωρίς κανένας πολιτικός της πόλης του Νομού να προσφέρει κάποια βοήθεια στην ομάδα και ο Μακεδονικός είχε όλα τα μέσα μαζί του. Αυτοί που κάποτε κατηγορούσαν την Αθήνα, ότι τα παίρνει όλα και μεις τίποτα, ήταν αυτοί που ήταν πίσω από το παρασκήνιο. Ας καταλάβει ο καθένας ποιος είναι πίσω από αυτή την απόφαση.  Υπήρχαν για την απόφαση φοβερές πιέσεις για να αλλάξει η απόφαση και από το κυβερνών κόμμα, χωρίς να λογαριάζουν  τίποτα. Η Κοζάνη είναι η ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα στο γήπεδο και κάποιοι άλλοι στα χαρτιά, είναι άδικο 100%.

Για το σκεπτικό της απόφασης ότι έβαλε τιμωρημένο παίκτη η Λευκίμμη είπε: «Αυτό δεν υφίσταται πουθενά παγκοσμίως, ότι δηλαδή εγώ είπα κάτι σαν ποδοσφαιριστής, δεν γράφτηκε δεν τιμωρήθηκε και πάνω σε αυτό πάτησαν για να τιμωρήσουν τη Λευκίμμη».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια