Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επισκέψεις Αυλωνίτη στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική

Αλέκος Αυλωνίτης
10 Μαΐου 2022 / 11:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διαδοχικές επισκέψεις στην Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας και στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ιονίων Νήσων, πραγματοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και αν. Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Αρχικά συναντήθηκε με το νέο Αστυνομικό Δ/ντη Κέρκυρας Σπύρο Σκολαρίκη, προκειμένου αφενός να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και αφετέρου για την ανταλλαγή απόψεων με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και των αυξημένων αναγκών για την ασφάλεια της Κέρκυρας.
 
«Ο λαός βλέπει, παρακολουθεί και κρίνει όσους έχουν δημόσια αξιώματα και στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη από μέρους μας η ισοπολιτεία και δικαιοσύνη έναντι όλων των πολιτών» είπε ο κ. Αυλωνίτης, τονίζοντας την ανάγκη εμπέδωσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την Ελληνική Αστυνομία, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενημέρωσε τον κ. Σκολαρίκη ότι και με τους προκατόχους του υπήρχε ανταλλαγή απόψεων και επαφές για τα ζητήματα της εγκληματικότητας, των προβλημάτων των αστυνομικών και των ελλείψεων σε προσωπικό καθώς και για τις κτιριακές ανάγκες και την ανανέωση του εξοπλισμού.
 
Ο βουλευτής τόνισε επίσης ότι πρέπει όλοι να στηρίξουν το αίτημα για την ανέγερση νέου κτιρίου Φυλακών, σύγχρονου και ασφαλούς, εκτός αστικού ιστού και μακριά από σχολικές μονάδες.
 
Ζήτησε τέλος συνεργασία, και ένα υπόμνημα προβλημάτων και θέσεων, ώστε να μπορεί μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να πιέσει για την ταχύτερη κάλυψη των κενών θέσεων αστυνομικών υπαλλήλων, απαραίτητων ειδικά για την καλοκαιρινή περίοδο και τις αυξημένες ανάγκες στις τουριστικές περιοχές.
 
Από την πλευρά του ο κ. Σκολαρίκης ευχαρίστησε τον βουλευτή για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και τοπικών φορέων σε θέματα κοινής αρμοδιότητας και δήλωσε ότι ως Δ/ντης θα δώσει προτεραιότητα στα θέματα ασφάλειας της Κέρκυρας και την ενίσχυση των σχέσεων αστυνομίας και πολιτών.



Την επομένη, ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης επισκέφθηκε το Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχο Δημήτρη Γεωργανά, με αφορμή την έναρξη, από 1ης Μαΐου, της αντιπυρικής περιόδου και των αναγκών που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κέρκυρα. Ο κ. Γεωργανάς ευχαρίστησε για την επίσκεψη και παρείχε ενημέρωση στον βουλευτή, παρουσία και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας Νίκου Κολοβού και του Δ/ντη του Πυροσβεστικού Σταθμού αεροδρομίου Νίκου Κόλλα.
 
«Είστε μια υπηρεσία που έχει κερδίσει διαχρονικά την εκτίμηση των πολιτών στην Κέρκυρα γιατί έχετε αποδείξει ότι δεν φείδεστε μόχθου και δυνάμεων για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας» δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης.

Ο βουλευτής ζήτησε ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό καθώς κι αν έχει σημειωθεί πρόοδος στα προβλήματα στέγασης των υπηρεσιών, ζητήματα που πρόσφατα είχε συζητήσει με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας. Τα προβλήματα δυστυχώς παραμένουν τόσο στο κτίριο των Αργυράδων, το οποίο είναι ακατάλληλο για στέγαση πυροσβεστικών δυνάμεων, όσο και στη μετεγκατάσταση των πυροσβεστικών υπηρεσιών από το κτίριο της Ζαφειροπούλου στο κτίριο του πρ. Νοσοκομείου. «Είναι αδιανόητη η κατάσταση που επικρατεί.

Στους μεν Αργυράδες ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας θα αποδώσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το Δημοτικό Σχολείο στα Βραγκανιώτικα, μόλις λειτουργήσει το νέο σχολικό συγκρότημα, το οποίο ήδη έχει καθυστερήσει σημαντικά. Για τη δε μετεγκατάσταση από το κτίριο της Ζαφειροπούλου, 4 μήνες μετά, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν έχει κατορθώσει να εκταμιεύσει ποσό 6.800 ευρώ προκειμένου να εξοφληθεί ο εργολάβος και να συνεχίσει τις εργασίες» δήλωσε ο βουλευτής ενημερώνοντας ότι μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα ασκήσει πίεση στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων.
 
Ο κ. Αυλωνίτης δήλωσε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός δυνάμεων προκειμένου η Κέρκυρα να εξοπλιστεί άμεσα με πλωτό πυροσβεστικό μέσο, με νωπές τις μνήμες ακόμη από την πολύνεκρη τραγωδία από τη φωτιά που ξέσπασε στο Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο σχέδιο επέμβασης σε περιστατικά στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, την επάρκεια κρουνών και υδροστομίων, τα προβλήματα που σημειώνονται από την στάθμευση οχημάτων και τον χρόνο ανταπόκρισης που απαιτείται, καθώς και για τη συνεργασία με τη Fraport στον Πυροσβεστικό Σταθμό του αεροδρομίου.