Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό Κέντρο: «Δυνάμεις καταστολής στη διαμαρτυρία για το λιμάνι Αλύπας»

Εργατικό Κέντρο
10 Μαΐου 2022 / 09:37

Πρωτόγνωρη χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής στην Αλύπα.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

Στην διάρκεια του συνεδρίου της η κυβέρνηση της ΝΔ θέλησε να αποδείξει και στην Κέρκυρα πώς εννοεί στην πράξη το σύνθημά της «δίπλα στον πολίτη».

Απέναντι στη διαμαρτυρία που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας στην Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, έστειλε ισχυρές δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας και του λιμενικού. Και επειδή τα περιπολικά, τα αυτοκίνητα της ασφάλειας και οι δεκάδες αστυνομικοί και λιμενικοί δεν έφταναν, έφτασε στο σημείο να επιστρατεύσει το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος από απόσταση 45 ναυτικών μιλίων, που σε άλλες περιπτώσεις δε φτάνει στην Παλαιοκαστρίτσα με τίποτα.



Αυτή η κινητοποίηση του κατασταλτικού μηχανισμού είχε ως στόχο να «περιφρουρήσει» το λιμάνι που ιδιωτικοποίησε η δημοτική αρχή της ΝΔ. Να το περιφρουρήσει από τι; Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γινόταν έξω από το λιμάνι και ήταν διακηρυγμένος ο στόχος των διοργανωτών να αναδείξουν και να διαμαρτυρηθούν για την μαζική ανεργία και την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που φέρνει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Ο πραγματικός στόχος αυτής της πρωτόγνωρης κινητοποίησης των κατασταλτικών δυνάμεων, ήταν να δώσει την στήριξή της στον «επενδυτή», να προφυλάξει τα συμφέροντα του ιδιώτη και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες τις περιοχής.

Την καταστροφή του λιμανιού της Αλύπας, δεν την φέρνουν οι λαϊκές κινητοποιήσεις αλλά η ενοικιάστρια εταιρεία που έχει εκτοπίσει ψαράδες και επαγγελματίες για 2,5 μήνες και θέλει να επιβάλει υπέρογκα μηνιαία τέλη για κάθε βάρκα. Θέλει δηλαδή να τους βάλει όλους να δουλεύουν για τη δική της κερδοφορία.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.