Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Εκσυγχρονίστηκαν τα ΕΛΤΑ, αλλά μειώθηκαν τα γράμματα» απαντά ο αν. Διευθύνων Σύμβουλος

ΕΛΤΑ
06 Μαΐου 2022 / 16:30

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Αν. Διευθ. Σύμβουλο των ΕΛΤΑ για τις δυσλειτουργίες στη διανομή αλληλογραφίας της Κέρκυρας

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ, Βασίλη Βαλούρδο, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με θέμα τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην διανομή της αλληλογραφίας στην Κέρκυρα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Ο κ. Γκίκας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζεται στην περιοχή της Λευκίμμης, όπου παρά την ανοιχτή διαδικασία πρόσληψης διανομέα, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τον κ. Βαλούρδο, τα ΕΛΤΑ να προχωρήσουν σε ενέργειες για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανάγκη κάλυψης της θέσης ενός διανομέα στην Λευκίμμη και στην Πόλη αντίστοιχα και στην προσωρινή αναπλήρωση ενός υπαλλήλου στο Κεντρικό Κατάστημα της Κέρκυρας, λόγω μακράς αναρρωτικής άδειας.

Ο κ. Βαλούρδος εξήγησε ότι κατά τον εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ, ελήφθη υπόψη και ο όγκος των εργασιών του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι η αλληλογραφία έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ παρατηρείται κάθε μήνα περαιτέρω μείωση των γραμμάτων και των λογαριασμών που διακινούνται. Παράλληλα σημειώνεται μείωση 25% και στην διαχείριση δεμάτων.

Σε ότι αφορά στην Λευκίμμη, ο κ. Βαλούρδος τόνισε ότι το υφιστάμενο πρόβλημα στην διανομή οφείλεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη της κενής θέσης του διανομέα και δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του Ομίλου, θα γίνουν προσπάθειες για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Σε συνέχεια της συνάντησης, ο κ. Γκίκας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαλογής Αθηνών, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα διαλογής που χρησιμοποιείται. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο μόνον η χώρα μας διαθέτει σε επίπεδο ΕΕ.