Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μάχη για άνοδο ξεκινάει από την Καστοριά για τον Αστέρα Πετριτή

ΜΠΑΡΑΖ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ
06 Μαΐου 2022 / 16:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 8 Μάη ο Αστέρας Πετριτή ξεκινάει τη μάχη για την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική, μια μάχη που έχει έξι ομάδες σαν αντιπάλους και πρέπει να πλασαριστεί τουλάχιστον σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις για να πάρει το εισιτήριο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 8 Μάη ο Αστέρας Πετριτή ξεκινάει τη μάχη για την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική, μια μάχη που έχει έξι ομάδες σαν αντιπάλους και πρέπει να πλασαριστεί τουλάχιστον σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις για να πάρει το εισιτήριο.

Είναι σίγουρα μια πολύ δύσκολη διαδικασία, έχοντας να αντιμετωπίσει τις πρωταθλήτριες των Ενώσεων της Ηπείρου, της Αιτ/νίας και της Καστοριάς, αλλά ο Αστέρας το έχει ξανακάνει, τη μοναδική φορά που έπαιξε στην Γ΄ Εθνική, μέσα από μπαράζ είχε κερδίσει την άνοδό του. 

Η Καστοριά είναι η πρώτη αντίπαλος και το ένα από τα τρία εκτός έδρας ταξίδια που θα κάνει. Μια ομάδα που ουσιαστικά αποτελεί Ένωση ομάδων, είναι από τη μετονομασία του Μ. Αλεξάνδρου Καλλιθέας Καστοριάς, θέλει να είναι η συνέχεια της ομάδας που ξεχώρισε πολλά χρόνια στην Α’ Εθνική και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1980  νικώντας 5-2 τον Ηρακλή στον τελικό στο γήπεδο της ΑΕΚ. Μια ομάδα που στο πρωτάθλημα έκανε 21 νίκες σε ισάριθμα παιγνίδια πέτυχε 77 τέρματα και δέχθηκε μόλις 2, ίσως μοναδικό ρεκόρ σε όλη την Ελλάδα.  Η ονομασία σε ΑΣ Καστοριά 1980 (η χρονολογία μπήκε για να θυμίζει την κατάκτηση του κυπέλλου). Έδρα έχει το ΔΑΚ Καστοριάς και χρώματα το κόκκινο και το κίτρινο. Πολύ δυνατή ομάδα, εκπροσωπεί όλο το νομό και θα κάνει τα πάντα για να ανέβει στην Γ΄ Εθνική.

Από την πλευρά του ο Αστέρας Πετριτή με ανεβασμένη την ψυχολογία από την κατάκτηση και του κυπέλλου και έχοντας αγωνιστικό ρυθμό, πάει με πίστη ότι θα φέρει το θετικό αποτέλεσμα. Έχει τη δυνατότητα, έχει την πείρα, αφού στο ρόστερ οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες, ενώ τολμάμε να πούμε ότι μια νίκη μέσα στην Καστοριά θα είναι μισή άνοδος.

 Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 4μ.μ. διαιτητές είναι οι Θ. Μαυρίδης, Απ. Μπογιατζόγλου, Πολ. Ζουρνατζίδης από την Ημαθία.

 

Πρόγραμμα μπαράζ (1η αγων.)

Κυριακή 8 Μάη 2022 ώρα 16.00

ΑΣ Καστοριά 1980 – Αστέρας Πετριτή

ΑΕ Ξηροβουνίου Άρτας – Αναγέννηση Στάνου

ΑΕ Νέας Σελεύκειας – Θύελλα Κατσικά

Ρεπό ο Απόλλων Πάργας

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια