Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η αποκατάσταση στον δρόμο του Κοντογυαλού

Κοντογυαλός
06 Μαΐου 2022 / 16:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κάνει γνωστό ότι

ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις για την εκπόνηση των γεωλογικών, γεωτεχνικών και στατικών μελετών που αφορούν στις σοβαρές κατολισθήσεις που καταγράφηκαν από την κακοκαιρία «Μπάλος» τον περασμένο Οκτώβριο. Παράλληλα, ξεκίνησαν και προχωρούν οι αποκαταστάσεις κατολισθήσεων στις οποίες δεν απαιτούνταν γεωλογικός έλεγχος.

Ειδικότερα, ειδικά γεωτρύπανα πραγματοποιούν εδαφολογικές έρευνες και το έργο αφορά στις σοβαρότατες ζημιές που καταγράφηκαν στο έδαφος των περιοχών Άνω και Κάτω Γαρούνα (ολίσθηση πρανών υποκείμενων της οδού σε μήκος 60 μ. στον Άνω και κατολίσθηση του άνω ορίου του οικισμού πάνω από το δρόμο στον Κάτω Γαρούνα), στο Κομπίτσι, στους Ευρωπούλους, στον Άγ. Γόρδιο, στο Κοντογυαλό και στο Βιρό (κατολίσθηση οδού σε μήκος περίπου 30 μέτρων).

     Κοντογυαλός



   Άνω Γαρούνας

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ο Δήμος αναμένει να παραλάβει τις σχετικές μελέτες συμπεριλαμβανομένων και των τευχών δημοπράτησης προκειμένου να προχωρήσει στην επόμενη φάση που αφορά τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών και την βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας. Οι γεωλογικές, γεωτεχνικές και στατικές έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν δέκα περίπου ημέρες.

Ξεκίνησαν και τα έργα αποκατάστασης

Παράλληλα με την εκπόνηση των γεωλογικών ερευνών και μελετών ξεκίνησαν και τα έργα αποκατάστασης που αφορούν σε ζημίες που υπέστη το οδικό δίκτυο και σε  κατολισθήσεις οι οποίες καταγράφηκαν από το «Μπάλο» για τις οποίες κρίθηκε ότι δεν απαιτούνταν εξειδικευμένος γεωτεχνικός έλεγχος. Ειδικότερα, το έργο αφορά σε αποκατάσταση καταστροφών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα και έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Οι αποκαταστάσεις ξεκίνησαν στο δρόμο του Κοντογυαλού και προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στο σύνολο των περιοχών που έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε οδούς στις δημοτικές ενότητες Κερκυραίων, Αχιλλείων και Παρελίων και συγκεκριμένα σε Βιρό, Βαρυπατάδες, Κομπίτσι, Κοντογυαλό, Γιαννάδες και Ευρωπούλους.