Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μουσικές εκδηλώσεις της Κυριακής – πρώτη παρουσίαση 16 τραγουδιών του Σπ. Σαμάρα και σεμινάριο βιολιού

Σπύρος Σαμάρας
06 Μαΐου 2022 / 09:18

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φ.Ε. Καποδίστριας, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου τόμου ο οποίος περιλαμβάνει τα 16 τραγούδια για φωνή και πιάνο του μεγάλου Κερκυραίου μουσουργού, Σπύρο Σαμάρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022.
Πιο συγκεκριμένα, το πρωί (10.00-14.00) πρόκειται να διεξαχθεί σεμινάριο βιολιού και βιόλας, με διδάσκοντα τον διακεκριμένο βιολίστα Αντώνη Μανιά (Β΄ κορυφαίος βιολίστας στη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, Α΄ κορυφαίος βιολίστας στην Academica Ορχήστρα Αθηνών και μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ).

Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (Παλαιά) και απευθύνεται σε σπουδαστές των τριών τάξεων των ωδειακών σχολών (κατωτέρας, μέσης και ανωτέρας), καθώς και φοιτητές πανεπιστημίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στο [email protected] (η σχετική φόρμα βρίσκεται στο site της Φιλαρμονικής www.fek.gr). Προβλέπονται 8 θέσεις ενεργών συμμετεχόντων, που θα επιλεχθούν βάσει της σειράς προτεραιότητας των αιτήσεων ανά επίπεδο σπουδών, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ως ακροατές το σεμινάριο (δωρεάν για όλους), το οποίο θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας.

Την ίδια ημέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας» και ώρα 20.30, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου τόμου ο οποίος περιλαμβάνει τα 16 τραγούδια για φωνή και πιάνο του μεγάλου Κερκυραίου μουσουργού, Σπύρο Σαμάρα, σε ποίηση των Paul Solanges, Ιωάννη Καμπούρογλου, Iñocenza Well (Vincenzo Valle), Paul Milliet, Gustave Rivet, Mme Cesse Anna de Noailles, Γεώργιου Τσοκόπουλου, Ιωάννη Πολέμη, Γεώργιου Δροσίνη και Μπάμπη Άννινου.

Η νέα αυτή κριτική έκδοση των τραγουδιών ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, σε επιμέλεια της μουσικολόγου Σοφίας Κοντώση, υπό την αιγίδα Yπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Ο τόμος διατίθεται από τον Μουσικό Οίκο Μ. Νικολαΐδη – Edition Orpheus.   

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της εν λόγω έκδοσης, η υψίφωνος Έλλη Καρύδη, η μεσόφωνος Ρόζα Πουλημένου και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Σαμάρα, με τη συνοδεία της Κυριακής Κουντούρη στο πιάνο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον καλλιτεχνικό σύλλογο Echoes και το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής (Hellenic Music Center). Εισιτήρια για την εκδήλωση προπωλούνται ήδη στο κατάστημα οπτικών Ζερβόπουλος.