Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τσίπρας: Έντρομος από τη λαϊκή οργή ο Μητσοτάκης ανακοινώνει κάποια μέτρα

ΤΣΙΠΡΑΣ
05 Μαΐου 2022 / 19:29

ΚΑΒΑΛΑ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε περιοδεία στην Καβάλα. Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Αφού 9 μήνες ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του να αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια στην ενέργεια έχει λεηλατήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σήμερα έντρομος μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα για να σώσει οτιδήποτε και αν σώζεται. 

Για εμάς όποια μέτρα, έστω και τα πολύ αργοπορημένα είναι καλοδεχούμενα. Ακόμα πιο καλοδεχούμενη όμως είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρει. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για να σταματήσει αυτή η παρακμή για τον τόπο.  Η Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, να έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που είναι τελευταία στους μισθούς, τελευταία στην ελευθερία του Τύπου,  τελευταία σε επιδόσεις που ντροπιάζουν τη χώρα πανευρωπαϊκά. 

Εδώ από την Καβάλα θέλω να αναδείξω για άλλη μία φορά, την ανάγκη να στηριχθεί με κάθε τρόπο η ελληνική κοινωνία, κυρίως οι μισθωτοί, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, τα νοικοκυριά, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες. 

Εδώ από την Καβάλα, που έχει γίνει συνώνυμο της εργασιακής εκμετάλλευσης, της εργασιακής ζούγκλας, με τους χιλιάδες απολυμένους. 

Στις 15 του Μάη λοιπόν καλούμε τους πολίτες στις εσωτερικές μας διεργασίες. Να συμμετάσχουν ενεργά και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρία χρόνια τώρα εργάζεται άοκνα για να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο».