Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φέρνει διακρίσεις ο στίβος και παίρνει απαξίωση

ΕΑΚΚ
05 Μαΐου 2022 / 15:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ότι ο κερκυραϊκός στίβος έχει φέρει τεράστιες διακρίσεις στο νησί μας, το γνωρίζουμε όλοι, τα Πανελλήνια ρεκόρ που κατέχουν σήμερα από την Κέρκυρα αθλητές-τριες,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ότι ο κερκυραϊκός στίβος έχει φέρει τεράστιες διακρίσεις στο νησί μας, το γνωρίζουμε όλοι, τα Πανελλήνια ρεκόρ που κατέχουν σήμερα από την Κέρκυρα αθλητές-τριες, οι Παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές νίκες που είναι πολλές, δείχνουν  όχι απλά τις δυνατότητες, αλλά και την ικανότητα της νεολαίας του νησιού μας. Πολλές οι διακρίσεις δεκαετίες τώρα, τεράστια η απαξίωση των φορέων όλα αυτά τα χρόνια, σε ότι έχει σχέση με τις αθλητικές υποδομές.

Να μείνουμε στο σήμερα όμως και στο πολύπαθο ΕΑΚΚ που είναι η καρδιά του στίβου, είναι ο χώρος που πρέπει να προετοιμαστούν σωστά τα παιδιά. Ποιο ΕΑΚΚ;;; Αυτό της εγκατάλειψης και απαξίωσης. Αυτό που ΔΕΝ έχει καθαρίστρια, ΔΕΝ έχει ηλεκτρολόγο, αυτό που δεν έχει ένα κλειστό χώρο το χειμώνα να κάνουν υποτυπώδη προπόνηση αθλητές και αθλήτριες, αυτό που δεν έχει καν όργανα προπόνησης (για 8.500€ που κοστίζουν).

Έχουμε γράψει δεκάδες φορές για όλα όσα συμβαίνουν εκεί, πέρασαν δεκάδες πρόεδροι και επιτροπές, αλλά ελάχιστα έχουν γίνει στο παρελθόν, δεν περιμέναμε κάτι να αλλάξει και τώρα, αφού το φιλότιμο λείπει. Δεν ρίχνουμε τα βάρη στην ΕΔ και στον Πρόεδρο της, αλλά σε όλους όσοι ενώ είναι υποχρέωσή τους δεν βοηθούν. Είτε λέγεται κράτος, είτε Περιφέρεια, είτε Δήμος, ακόμα και πρόσωπα τα οποία είτε ξέρουν και απαξιώνουν να κάνουν κάτι, είτε είναι ανίκανα να χειριστούν υποθέσεις που σε όλα τα άλλα μέρη της χώρας, βρίσκουν λύσεις.

Στεκόμαστε αυτή τη στιγμή στην αδιαφορία; στην ανικανότητα; στον ωχαδελφισμό κάποιων που έχουν την ευθύνη να κάνουν πράγματα και δεν τα κάνουν. Στεκόμαστε στις βαλτωμένες υποσχέσεις για το «σκέπαστρο του στίβου» πίσω από τη μεγάλη εξέδρα, για το οποίο οι πληροφορίες λένε ότι δεν προχωράει, ούτε οικονομοοτεχνική μελέτη δεν έγινε ακόμη, 8-9 μήνες μετά την υπόσχεση της ΠΙΝ ότι θα το κάνει. Ο κίνδυνος τον ερχόμενο χειμώνα να μην το έχουμε είναι ορατός, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων.  Στεκόμαστε στο ταρτάν που έχει γίνει σκληρό σαν τσιμέντο, ακατάλληλο ουσιαστικά για προπόνηση και αγώνες, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι, στεκόμαστε ότι δεν έχουμε όργανα για να κάνουν προπόνηση τα παιδιά, ότι 2-3 εμπόδια για να μπορούν να προπονηθούν στα στιπλ (φυσικά εμπόδια 2.000μ. για κορίτσια και 3.000μ. για αγόρια) δεν υπάρχουν.

Στεκόμαστε στο ότι σε πάρα πολλές πόλεις της χώρας γίνονται αγώνας στίβου (π.χ. Βεργώτεια στη Κεφαλλονιά), αλλά στην Κέρκυρα ΔΕΝ μπορούν να γίνουν.

Τέλος να σταθούμε και στο πιο απλό, αλλά και ότι χειρότερο που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας αθλητής, μια αθλήτρια μετά το τέλος της καθημερινής προπόνησης. Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας δεν έχει  δυνατότητα ο αθλητής-τρια να κάνει ντους μετά την προπόνηση (το ζεστό νερό στο ΕΑΚΚ;;;; ποιο νερό;;; ποιο ζεστό), φεύγει ιδρωμένος, βρεγμένος, λασπωμένος για το σπίτο.

Όλα αυτά την Κέρκυρα του πολιτισμού, των τεχνών και του αθλητισμού το 2022. Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται, κάποιοι από ευθιξία θα έπρεπε να «μιλήσουν» να παλέψουν  για τα αυτονόητα ή να παραιτηθούν. ΔΕΝ το κάνουν, δεν θέλουν να «κακοχαρακτηριστούν από το κόμμα»;  γιατί όλες τις φορές το καλό του τόπου και της νεολαίας περνούσε δε δεύτερη μοίρα (όχι μόνο σήμερα αλλά και στο παρελθόν με άλλες κυβερνήσεις). 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια