Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρ. Ανεμογιάννης (Πρόεδρος ΑΣ Θιναλιακού): Η υπομονή σταματάει εκεί που αρχίζει η αξιοπρέπεια

ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
05 Μαΐου 2022 / 15:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Θιναλιακός είναι από τις ομάδες που οι συμπεριφορές, το ήθος και η προσήλωσή του στο αθλητικό ιδεώδες τον χαρακτηρίζει, γι αυτό και όλο το «ποδοσφαιρικό νησί» του βγάζει το καπέλο. ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Θιναλιακός είναι από τις ομάδες που οι συμπεριφορές, το ήθος και η προσήλωσή του στο αθλητικό ιδεώδες τον χαρακτηρίζει, γι αυτό και όλο το «ποδοσφαιρικό νησί» του βγάζει το καπέλο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Θιναλιακός είναι από τις ομάδες που οι συμπεριφορές, το ήθος και η προσήλωσή του στο αθλητικό ιδεώδες τον χαρακτηρίζει, γι αυτό και όλο το «ποδοσφαιρικό νησί» του βγάζει το καπέλο. Ο κ. Χρ. Ανεμογιάννης που τα τελευταία χρόνια ηγείται του Δ.Σ. είναι παράδειγμα προς μίμηση παράγοντα, ο σεβασμός των «αντιπάλων» στο πρόσωπό του, δείχνει και την ποιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον αθλητισμό γενικότερα. Δεν έχουμε συνηθίσει σε διαμαρτυρίες από την ομάδα της Αχαράβης, όμως το βράδυ της Τετάρτης μια ανακοίνωση διαμαρτυρία κατά της διαιτησίας (συγκεκριμένα του διαιτητή Κ. Γιούργα), μετά τον τελικό του κυπέλλου, τάραξε λίγο τα νερά γενικότερα. Όσοι είδαν το ματς μπορούν αν αξιολογήσουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και να κρίνουν και τον διαιτητή του τελικού.      

Η ανακοίνωση του ΑΣ Θιναλιακός

Αγαπητοί αναγνώστες, φίλαθλοι, φίλοι και έμμεσα ή άμεσα εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο,

δεν συνηθίζουμε ως Σωματείο σε δελτία τύπου διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας. Πρωτίστως γιατί το θεωρούμε ανούσιο και δεύτερον γιατί είναι άδικο για την συνολική παρουσία ενός διαιτητή, και οχι για μια μεμονωμένη απόφαση που πολλές φορές αδικεί ή ευνοεί αντίστοιχα μια ομάδα.

Αμέσως μετά την πρόκριση μας στον τελικό του κυπέλλου είμαστε οι πρώτοι που ήρθαμε σε επικοινωνία με την διοργανώτρια αρχή ΕΠΣ και την Επιτροπή Διαιτησίας και ζητήσαμε να σταματήσει τώρα ο κύκλος των εισαγόμενων διαιτητών, γιατί αποτελεί συνθήκη απόλυτης απαξίωσης της κερκυραϊκής διαιτησίας, πράγμα που επιφέρει αρνητικές συνέπειες στον χώρο του ποδοσφαίρου κάθε φορά.

Δυστυχώς και ειλικρινά καταλογίζουμε πρόθεση από έναν ανίκανο, ανήμπορο και εντέλει μικρό διαιτητή που εξευτέλισε ένα εξαιρετικά ποιοτικό και απ τις δύο ομάδες αγώνα, μέσα και έξω απ τον αγωνιστικό χώρο.

Ο κύριος Γιούργας με αναρίθμητες γελοιότητες και περίσσιο θράσος κατέστρεψε έναν ολόκληρο θεσμό.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε φάσεις του αγώνα, θα ήταν γελοίο εκ μέρους μας, διότι οι εκατοντάδες που βρισκόταν στις κερκίδες και όχι μόνο, είδαν με τα ίδια τους τα μάτια ότι δεν μπόρεσε να παρέχει τις υπηρεσίες του σε έναν τέτοιο δυνατό αγώνα.

Κατευθυνόμενος από ψιθύρους, λογάκια και κουβεντούλες, από τον υπεύθυνο ασφαλείας (νέα μόδα στο τοπικό ποδόσφαιρο), πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα, τον οδήγησαν σε κακό χειρισμό με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα και να μοιράζει κάρτες στους ποδοσφαιριστές μας, και να κλείνει τα μάτια σε άλλες παραβάσεις.

Διαιτητικό ρεσιτάλ με πρωταγωνιστή τον κύριο Γιούργα.

Ο Θιναλιακός με το ήθος και την αξιοπρέπεια που τον διέπει τόσα χρόνια, ουδέποτε ψιθύρισε σε διαιτητή και πόσο μάλλον σε αξιολογημένο, λογάκια πως να ρυθμίσει έναν αγώνα.

Κλείνοντας ελπίζουμε η Επιτροπή Διαιτησίας να έχει καλύτερους διαιτητές φλεγμένους, γιατί αν αυτός ήταν ο καλύτερος, τότε Καληνύχτα κερκυραϊκή διαιτησία και κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.

Για το ΔΣ Θιναλιακού

Ο πρόεδρος

Χρήστος Ανεμογιάννης

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια