Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Συμφωνικής της «Παλαιάς» με σολίστ τον Γιώργο Θεόδωρο Ραράκο

Παλαιά
03 Μαΐου 2022 / 10:36

Σάββατο, 7 Μαΐου 2022 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας, αταλάντευτα προσηλωμένη στο καλλιτεχνικό έργο της με μόνο στόχο εδώ και 182 χρόνια τη θετική επενέργειά του στο νησί μας, συνεχίζει την εαρινή συναυλιακή δραστηριότητά της παρουσιάζοντας τη φορά αυτή την Συμφωνική Ορχήστρα της.

Πρόκειται για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας το Σάββατο, 7 Μαΐου 2022 και ώρα 20:30.

Σε αυτήν θα παρουσιαστούν έργα του κορυφαίου Κερκυραίου συνθέτη, και επίτιμου καλλιτεχνικού διευθυντή της Παλαιάς Φιλαρμονικής, Σπύρου Σαμάρα, καθώς και του εμβληματικού για την προπολεμική και αμέσως μεταπολεμική Κέρκυρα μουσουργού Αλέξανδρου Γκρεκ (το μουσικό αρχείο του οποίου ως γνωστό μετά τον θάνατό του φυλάσσεται στην Παλαιά Φιλαρμονική).

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στον Γάλλο συνθέτη, και εκ των δασκάλων του Σαμάρα, Leo Delibes.

Σολίστ της βραδιάς θα είναι ο πολύ αγαπητός στην Κέρκυρα τουμπίστας, παλαιός μαθητής της Φιλαρμονικής μας και διακεκριμένος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Γιώργος Θεόδωρος Ραράκος. Θα αποδώσει τον «Παιάνα» του Σόλωνα Μιχαηλίδη (για τούμπα και ορχήστρα εγχόρδων σε ενορχήστρωση Άλκη Μπαλτά) για πρώτη φορά στην Κέρκυρα και το κορυφαίο, απαιτητικό και «μυθικό» για το ρεπερτόριο της τούμπας «Κοντσέρτο για τούμπα και ορχήστρα του» Βρετανού Ralph Vaughan Williams.

Την ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και αυτονοήτως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τις ΚΥΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.